България ще играе контроли с Люксембург


България ще играе контроли с Люксембург
(сн. FIBA.basketball)
01-05-2023 16:37 | Мария Маринова

Мъжкият национален отбор на България ще играе две контроли като гост на Люксембург. Това призна пред BGbasket.com старши треньорът на тима ни Росен Барчовски.

 

Двубоите са част от подготовката за предварителните европейски квалификации през лятото и ще се проведат на 12 и 13 юли.

 

„Договорихме се с треньора, направихме предварителни проучвания. Въпрос на формалност е, иначе това са датите. Имат голяма и хубава зала, пълнят я. Съставът им е конкурентен, наподобява тези на Австрия и Норвегия (б.р. съперниците ни в квалификациите), така че мисля, че са удобни контроли“, заяви Барчовски пред BGbasket.com.

 

Националният селекционер обясни и защо поне на този етап се е отказал от първоначалната си идея за контроли с Румъния: „Ние много често играем с Румъния, наскоро също играхме с тях. Искаше ми се нещо малко по-различно. Връзката с Люксембург направи Мануел Марков, който работи там. Каза ми много хубави думи – и за треньора, и за отбора, както и че създават много добра атмосфера. Имат нова зала, събират по 2-3 хиляди човека, така че е добър вариант.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България, Люксембург, Росен Барчовски
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи