Васил Евтимов: Изгоних играчите от тренировката


Васил Евтимов: Изгоних играчите от тренировката
(сн. НБЛ)
03-05-2023 09:39 | BGbasket.com

Старши треньорът на Черноморец Васил Евтимов направи интересно признание след победата на неговия тим срещу Спартак у дома на старта на четвъртфиналите в НБЛ:

 

Аз още в деня преди мача се опитах да им кажа, че не бяха с настройка за плейофи. Изгоних ги от тренировката.  Не ми се беше случвало досега. Мисля, че след като ни поведоха 15:0, чак тогава се събудихме и започнахме да играем баскетбол. За първи път играем срещу система бокс енд уан, която е защита само срещу един играч, а другите четирима са в зона  и тотален гипс от наша страна. Значи трябва да реагираме много по-рано, когато виждаме такъв тип защита.

 

След 5-ата минута започнахме да играем баскетбол и както виждате - отборът на Плевен от този момент вкараха 55 точки за 35 минути. Значи всичко това е плод на желание. Всичките да се раздаваме в защита, това направихме, това е разликата, за да спечели мача. Аз им казах, че защитата за мен е най-важното нещо в плейофите. Искам да побеждавам със защита.

 

В нападение пак сме вкарали 90 точки, нападението ще дойде. Имаме най-доброто нападение в България от началото на януари месец, статистически е, не го казвам така просто. Така, че моето притеснение е всичките да се раздават максимално в защита.

 

Нищо не сме направили, спечелили сме нашето домакинско предимство. Битката в Плевен ще бъде жестока. Надявам се да сме готови, защото ще бъде много трудно там. Както видяхте, Спартак имаха желание да ни победят. Особено си пролича в началото на мача. Това е доказателство, че са готови да играят, но след това не можаха да отговорят на нашата защита, защото ние ги доминирахме тотално в дефанзивен план. Иначе борбата спечелихме, доволен съм.

 

На Мунис Туту това му е най-добрият мач от началото на годината. Официално получи и наградата си за най-добър плеймейкър преди мача. Когато той играе така, трудно някой ще ни победи. Беше малко колеблив след Купата, но днес той разбра, че е време да се играе баскетбол. Най-добрият играч на терена и го поздравявам. Също така и пейката се включи много добре. Ензи от пейката е плюс 27, когато той е на терена водим с 27 точки все едно. Ники Титков също се включи много добре. Ники Георгиев също, не вкара някой друг шут, но аз не се притеснявам. Ще дойдат мачовете, когато ще ги вкара и ще бъде още по-полезен.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Черноморец, Васил Евтимов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи