16 години по-късно ЦСКА отново е на полуфинал в първенството


16 години по-късно ЦСКА отново е на полуфинал в първенството
(сн. facebook.com/levskibasket)
05-05-2023 21:03 | Деляна Кадиева

ЦСКА успя да спечели софийското дерби и да се класира за полуфиналите в Националната баскетболна лига след 16 години отсъствие. Тимът затвори серията срещу Левски с 2-0 победи след оспорван втори мач с 87:79, изигран в зала „Триадица".

 

Съперник на „армейците“ в полуфиналната фаза ще бъде Балкан, който победи Берое в серията с 2-0 успеха.

 

Последният път, в който Левски не достигна полуфиналите, бе през сезон 2016/2017, когато тимът завърши последен в редовния сезон и не се класира за плейофите.

 

Двата състава си размениха по една точна стрелба от тройката в първите минути, след като Левски изпусна четири поредни опита да поведат в резултата още в първото нападение за мача. Няколко грешки в атака за „сините“ дадоха шанс на ЦСКА да отбележат лесни кошове от бързи пробиви и да излезнат напред в резултата с 16:7. „Армейците“ стигнаха и до двуцифрен аванс от 11 точки, но добри изяви на Джон Флорвиъс и Алън Арнет стопиха изоставането на Левски в края на периода при 21:28.

 

Още в първите минути на втората четвърт разликата отново стана двуцифрена при 35:21 след 7 поредни точки на Андрей Иванов. Левски получи и техническо нарушение на пейката, след като треньорът Димитър Ангелов реагира остро към съдиите. Това обаче не даде достатъчно стимул на „сините“, за да се доближат до противника и на почивката разликата се запази двуцифрена в полза на ЦСКА при 49:33.

 

След подновяването на играта Левски излезе с нови сили на терена и започна със серия от 17:9, с която се доближи до противника едва на 7 точки. Пейката на ЦСКА също получи техническо нарушение повреме на едноминутно прекъсване, взето от наставника Росен Барчовски. Разликата продължи да варира и до края на частта, но „сините“ успяха да спечелят периода с 26:17 и запазят опитите си за обрат.

 

Последните десет минути от срещата започнаха при резултат 59:66 в полза на „червените“, но още с първата атака Сергий Павлов доближи тима си на 5 точки от противника. Разликата продължи да се променя и до последните минути от срещата, когато Левски успя да скъси изоставането си до 6 точки след два точни наказателни удара на Алън Арнет. ЦСКА обаче не даде шанс на „сините“, а кош на Брандън Йънг и забивка на Зейн Ноулс подпечатаха победата.

 

Венцислав Петков бе над всички за успяха с 20 точки. Андрей Иванов завърши с 16, колкото записа и Таменанг Чо, който оформи и дабъл-дабъл с 10 борби. Драган Зекович завърши с 14, но не доигра срещата заради контузия в третия период. Брандън Йънг също бе близо до дабъл-дабъл, като записа на сметката си 8 точки и 15 асистенци.

 

За Левски Джон Флорвиъс беше най-резултатен с 24 точки, Алън Арнет отбеляза 19, с 14 се отчете Николай Михайлов, 10 вкара Златин Георгиев.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ - ЦСКА

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2022/2023

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2022/2023

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2022/2023

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Левски, ЦСКА
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи