Йордан Янков: Вярвахме, че можем да направим чудо


Йордан Янков: Вярвахме, че можем да направим чудо
(сн. НБЛ)
09-05-2023 00:17 | Max sport 2

Наставникът на Академик Пловдив Йордан Янков смята, че тимът му можеше да отстрани Рилски спортист в четвъртфиналната серия в НБЛ. "Рилецо" успя да се пребори за място в полуфиналите, след като затвори серията с 2-1 успеха.

 

"Грешките за нашия неопитен отбор, са част от играта. Не мога да се сърдя на момчетата, особено на младите. Най-важното за мен е, че се борихме, отвърнахме на агресивната защита на Рилски спортист от втория мач и до полувремето бяхме равностойни с тях. Всички сме разочаровани, защо наистина вярвахме, че можем да отстраним Рилски, които заслужено в днешния ден ни победиха. Вярвахме, че можем да направим чудо днес. Истината е, че според мне първите десет минути от втория мач наклониха везните в тяхна полза. Ако бяхме играли като първите 20 минути от днес в Пловдив, смята, че наистина щеше да е различно.

 

Оказали са влияние трите лични нарушения на основните ни състезатели, но по-скоро смятам, че трябваше да сме малко по-агресивни в нападение. Не откъм бързи атаки, защото имаме 21 точки от бързи атаки, което е страхотно. Но на постепено нападение трябваше да сме още по-агресивни, да стигаме до коша, да вкараме или да свирят фал, но за съжаление в повечето случаи подавахме топката по периметъра, накрая влизахме трудни шутове и в такива ситуации е много трудно наистина да организираш нападние.

 

Още нямаме договор с Кръстомир Михов, но работим по въпроса. Надявам се да продължим да работим заедно. И Кръстомир Михов, и Тимослав Минков се стараят през цялото година, полагаха много усилия накрая да се стигна до тази плейофна серия и да се покаже техния труд, който са положили. Не сме говорили с ръководството кой ще запазваме от хората без договори и кой не. Тепърва предстои да се вземат решения. Радваме се да развиваме младите играчи и се надявам да продължаваме да го правим.

 

Наистина целия сезон беше изпълнен с отрицателни емоции, слаба игра, опитваме да намерим стила и духа на отбора. За съжаление много контузии ни преследваха. Залата, в която играхме домакинствата си, доста често беше заета. Този лош старт на сезона до някаква степен мога да го оправдая с това, че гостувахме 8 пъти в първото завъртане, но смятам, че наистина през този май месец и последните няколко мача от редовния сезон показахме едно различно лице. Показахме, че можем да се борим със силните отбори и в лигата, и ако бяхме продължили в този плейоф, нямаше да бъде незаслужено. Смятам, че Рилски имат силите да станат шампиони. Наистина са опитен отбор и ако успеят да покажат тази агресивна игра срещу преките си съперници в полуфиналната серия срещу Черноморе и след това на финал срещу ЦСКА или Балкан, имат шанс да спечелят първенството."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Академик Пловдив, Йордан Янков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи