Петър Златанович: Балкан никога не е печелил титли без подкрепата на хората


Петър Златанович: Балкан никога не е печелил титли без подкрепата на хората
(сн. balkan-basket.com)
10-05-2023 17:37 | balkan-basket.com

Старши треньорът на Балкан Петър Златанович сподели очакванията си преди началото на полуфиналната серия с ЦСКА:

 

"Започваме в петък. Очаквам дълга серия, така че се готвим за всички варианти. Отборът е окей, има малки болки на някои играчи, но като цяло сме готови. Не е от значение това, че в редовния сезон ЦСКА има две победи срещу нас, ние имаме само една. Съперникът е силен, но кой колко победи е имал досега, не е от значение - и за нас, и за тях, гледаме напред - какво можем да направим, за да излезем от тази серия.

 

Наставникът призова и феновете на Балкан за подкрепа: "Ако се стигне до два мача в София, имаме уверението, че ще присъства по-голяма агитка от тези 10 процента от местата, които се полагат на Балкан. Реално, Балкан никога не е печелил титли без подкрепата на хората в залата. Само те могат да направят страхотна атмосфера. Убеден съм и обещавам, че момчетата ще момчетата ще се раздадат на сто процента. Имаме два мача тук. Първият е много важен - да отворим серията с победа. Още веднъж ще кажа - Балкан никога не е печелил без публиката. Ако искаме да спечелим, нека да дойдат и да ни подкрепят."


През миналия сезон Балкан спечели титлата пред празни трибуни заради наказание, но феновете на "зелените" все пак намериха начин да подкрепят отбора, макар и пред залата.

 

Баскетболистът на Балкан Константин Тошков пък изрази увереност, че тимът му ще спечели серията: "Смятам, че отборът ни е напълно готов за полуфиналната серия с ЦСКА. Ще се постараем да постигнем успех по възможно най-краткия вариант - да спечелим първите три мача. Отборът ни е готов за това. Това, че в редовния сезон ни победиха два пъти, а ние само веднъж - така е . Но плейофите са съвсем различно нещо. Смятам, че нашият отбор е по-подготвен от техния и мисля, че ние ще играем финал тази година. Убеден съм, даже и че ще спечелим шампионата."

 

Неговият съотборник Пол Джаксън, който преди дни стана баща, допълни: "Определено сме готови. Подготвяме се всеки ден. Ще бъде тежа серия. Но смятам, че се добре подготвени и определено сме гладни за победа.Мачовете с ЦСКА в редовния сезон бяха тежки, както и тези за Купата. Но това е минало. Сега сме фокусирани върху победа в първия мач в петък, както и в останалите срещи. "

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Петър Златанович
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи