Павлин Иванов: Нито един друг отбор не може да отговори на атмосферата тук


Павлин Иванов: Нито един друг отбор не може да отговори на атмосферата тук
(сн. balkan-basket.com)
12-05-2023 22:23 | Мария Маринова

Баскетболистът на Балкан Павлин Иванов смята, че загубата на домакинското предимство срещу ЦСКА на старта на полуфиналните плейофи няма да е фактор в серията. Ето какво каза още той пред BGbasket.com след поражението от „червените“ в Ботевград:

 

„Не можахме да отговорим на агресията им в нападение и защита, а в същото време нямахме никаква организация. Говорихме си, че трябва да имаме организация, а ние нямаме такава в нападение, в защита бяхме меки и затова се получи така. Съвсем заслужено спечелиха днес мача.

 

Всички бяхме меки. Не е само този, който пази Чо. Не е виновен Ицо или някой друг. Виновни сме всички в защита. Да, важно е да го спрем, но да не забравяме и Йънг, който има и 9 асистенции и е моторът на отбора им.

 

В България да се говори за домакинско предимство е малко несериозно, защото нито един от другите отбори не може да отговори с тази атмосфера, която ние създаваме тук. Така че е важно другият мач да си вземем и да отидем там поне за минимум една победа. Ако можем да затворим серията, ще е супер, но нека мислим мач за мач. Първо ще се концентрираме изцяло върху следващия.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Павлин Иванов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи