Благодарим ти, че те има!


Благодарим ти, че те има!
22-05-2023 18:01 | Мария Маринова

„В света има вярващи и невярващи. За всички вас, невярващи, искам да кажа нещо -  никога не подценявайте сърцето на един шампион.“

 

Тези думи на легендата в НБА Руди Томянович са изречени преди десетилетия, но и до днес продължават да са една от най-големите истини в спорта. Макар тогава да са били в съвсем различен контекст, може да се каже, че те важат с пълна сила и за Александър Везенков.

 

Въпреки че не успя да спечели титлата в Евролигата с Олимпиакос, това не променя факта, че той има сърце на шампион. Да, загубата на финала от Реал Мадрид бе болезнена и дълго, а вероятно и винаги, ще има отпечатък в съзнанието му, но тя не може да омаловажи всичко постигнато от него до момента.

 

България е имала велики баскетболисти в миналото, но не и толкова комплексен играч. През тази година той напълно доминираше в Европа и съвсем заслужено бе избран за MVP на редовния сезон Евролигата, а ако не беше победният кош на Серхио Люл – вероятно щеше да стане и на Финалната четворка. Нещо, което всъщност за него нямаше да има толкова голямо значение, защото той неведнъж е показвал, че поставя отбора над всичко.

 

Едва ли думите могат да опишат постиженията му и чувството на гордост, което донесе на всички ни. Дали ще избере НБА или ще остане в Евролигата – сигурни сме, че решението накрая отново ще бъде правилното.

 

Така че сега е време просто да кажем „Благодаря!“.

 

Благодарим ти за хилядите невероятни емоции, които ни донесе и които сме сигурни, че ще продължаваш да носиш.

 

Благодарим ти, че си пример как трябва непрестанно да се трудиш, за да постигнеш целите си. Без извинения, без оправдания. Всеки ден!

 

Благодарим ти, че показа, че не трябва да се отказваш от мечтите си, без значение от всички трудности, през които трябваше да минеш през тези години, и че няма невъзможни неща.

 

Благодарим ти, че остана здраво стъпил на земята, независимо от всичко постигнато, въпреки че мнозина на твое място отдавна биха летели в облаците.

 

Благодарим ти, че направи така, че много деца да искат да влязат в баскетболните зали и всяко да мечтае да е следващият Александър Везенков.

 

Благодарим ти, че заради теб баскетболният свят отново говори за България.

 

Благодарим ти, че отново заради теб в последната седмица и България беше баскетбол, както и че накара дори хора, които не следят този спорт, истински да се вълнуват за това, което правиш.

 

Благодарим ти, че освен че показа на всички, че си голям баскетболист, преди всичко си и голям човек.

 

Благодарим ти за скромността, за добротата и вдъхновението!

 

Благодарим ти, че те има!

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Александър Везенков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи