Глоби за 1500 лева след поредното заседание на ДАС


Глоби за 1500 лева след поредното заседание на ДАС
(сн. НБЛ)
25-05-2023 15:01 | BGbasket.com

На заседание, проведено на 20.05.2023 г., Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) разгледа доклада на Любомир Амиорков, дежурен представител на БФБ на полуфиналния двубой между отборите на ЦСКА - Балкан, проведена на 17.05.2023 г. Въз основа на доклада, на основание чл. 15, ал. 1 във връзка с чл. 25, ал. 1 от Дисциплинарно-административните правила (ДАП) на НБЛ, предвид липсата на депозирано от заинтересованите лица възражение по см. на чл. 18 от ДАП,Дисциплинарно-административният съвет реши:

Налага на БК ЦСКА, имуществена санкция в размер на 100 (сто) лева на основание чл.35 т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение на скамейката, отсъдено в среща № 6 (Плейоф-полуфинали) между отборите на БК ЦСКА и БК Балкан, проведена на 17.05.2023 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, е отсъдено техническо нарушение на резервната скамейка на отбора на БК ЦСКА. Размерът на наказанието е строго определен в ДАП на НБЛ.

Въз основа на същия доклад ДАС:

Налага на Пол Джаксън, състезател с № 3 от отбора на БК Балкан, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща № 6 (Плейоф-полуфинали) между отборите на БК ЦСКА и БК Балкан, проведена на 17.05.2023 г.

 

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с № 3 от отбора на БК Балкан – Пол Джаксън е отсъдено техническо нарушение. Наказанието е конкретно определено в ДАП.

Въз основа на доклада на Петър Цачев за четвъртия полуфинал между ЦСКА и Балкан, ДАС реши:

Налага на БК ЦСКА, имуществена санкция в размер на 100 (сто) лева на основание чл.35 т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение на скамейката, отсъдено в среща № 8 (Плейоф-полуфинали) между отборите на БК ЦСКА и БК Балкан, проведена на 19.05.2023 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, е отсъдено техническо нарушение на резервната скамейка на отбора на БК ЦСКА. Размерът на наказанието е строго определен в ДАП на НБЛ.

Налага на старши треньора на БК ЦСКА – Росен Барчовски,  глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.35, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща № 8 (Плейоф-полуфинали) между отборите на БК ЦСКА и БК Балкан, проведена на 19.05.2023 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.2 не подлежи на обжалване.

 

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на старши-треньора на БК ЦСКА – Росен Барчовски е отсъдено техническо нарушение. Наказанието е конкретно определено в ДАП.

Налага на Зейн Ноулс, състезател с № 77 от отбора на БК ЦСКА, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща № 8 (Плейоф-полуфинали) между отборите на БК ЦСКА и БК Балкан, проведена на 19.05.2023 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.3 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с № 77 от отбора на БК ЦСКА – Зейн Ноулс е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е конкретно определено по размер в ДАП.

ДАС разгледа и доклада на Ивелин Тонков за мача между Черноморец и Рилски спортист от 18 май в Бургас и реши:

Налага на БК Черноморец имуществена санкция в размер на 200 (двеста) лева на основание чл. 40 т.4 от ДАП на НБЛ във връзка с чл.7, ал.1, т.16 от Правила за провеждане на държавно първенство мъже – НБЛ за неизправни измервателни уреди в среща № 3 (Плейоф-Полуфинали) между отборите на БК Рилски Спортист и БК Черноморец, проведена на 15.05.2023 г.

 

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

 

Мотиви: Според доклада на дежурния представител на БФБ, по време на срещата и най-често по време на втората четвърт в уредът за 24 секунди са настъпили повреди, което е довело до неколкократно прекъсване на срещата, което е затруднявало нормалното и провеждане. Гореописаното представлява нарушение на чл.7, ал.1, т.16 от Правилата за провеждане на държавно първенство мъже – НБЛ. Предвидената имуществена санкция в чл.40 т.4 от ДАП на НБЛ е до 500 лева. ДАС налага санкция в размер на 200 (двеста) лева, вземайки предвид обстоятелството, че повредата в измервателния уред, довела до честото спиране на играта е оказало негативно влияние върху номралното провеждане на срещата.

Въз основа на доклада, на основание чл. 15, ал. 1 във връзка с чл. 25, ал. 1 от Дисциплинарно-административните правила (ДАП) на НБЛ, предвид липсата на депозирано от заинтересованите лица възражение по см. на чл. 18 от ДАП,Дисциплинарно-административният съвет реши също:

Налага на БК Рилски спортист имуществена санкция в размер на 200 (двеста) лева на основание чл. 40 т.4 от ДАП на НБЛ във връзка с чл.7, ал.1, т.14, т.15 и т.16 от Правила за провеждане на държавно първенство мъже – НБЛ за неизправни измервателни уреди в среща № 3 (Плейоф-Полуфинали) между отборите на БК Рилски Спортист и БК Черноморец, проведена на 15.05.2023 г.

 

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Според доклада на дежурния представител на БФБ, през четвъртата четвърт е настъпила повреда с дясното информационно табло /погледнато от секретарската маса/, както и таблата над кошовете показващи 24/14 секунди и време, което е довело до неколкократно прекъсване на срещата. Гореописаното представлява нарушение на чл.7, ал.1, т.14, т.15 и т.16 от Правилата за провеждане на държавно първенство мъже – НБЛ. Предвидената имуществена санкция в чл.40 т.4 от ДАП на НБЛ е до 500 лева. ДАС налага санкция в размер на 200 (двеста) лева, вземайки предвид броя на повредените измервателни уреди, довели до неколкократно прекъсване на срещата.

 

Налага на Деян Карамфилов, състезател с № 1 от отбора на БК Рилски спортист, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща № 3 (Плейоф-Полуфинали) между отборите на БК Рилски Спортист и БК Черноморец, проведена на 15.05.2023 г.

 

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.2 не подлежи на обжалване.

 

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с № 1 от отбора на БК Рилски Спортист – Деян Карамфилов – е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е конкретно определено по размер в ДАП.

 

Налага на  БК Рилски спортист, имуществена санкция в размер на 500 (петстотин) лева, на основание чл.37, т.8 от ДАП на НБЛ - за хвърляне на предмети на терена, които са опасни за здравето на участниците, в среща № 3 (Плейоф-Полуфинали) между отборите на БК Рилски Спортист и БК Черноморец, проведена на 15.05.2023 г.

На основание чл. 27 от ДАП на НБЛ, решението по т.3 подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен срок от уведомяване за същото.

 

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, през втората четвърт, към пейката на БК Черноморец са хвърлени предмети на игрището – монети, попадащи в категория предмети застрашаващи здравето на участниците. Предвидената имуществена санкция в чл.37 т.8 от ДАП на НБЛ е от 500 до 2000 лева за всеки хвърлен предмет.  ДАС налага санкцията, вземайки предвид броя на хвърлените предмети.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, ДАС
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи