Васил Евтимов: Още не сме готови да играем финал


Васил Евтимов: Още не сме готови да играем финал
(сн. balkan-basket.com)
29-05-2023 22:50 | Мария Маринова

Старши треньорът на Черноморец Васил Евтимов обясни причините за загубата от Балкан, с която отборът му вече изостава с 0-2 във финалната серия в НБЛ:

 

"Още не сме готови да играем финал на този етап. За първи път не сме тренирали преди мач и това е първият път, в който правя такова нещо, откакто аз съм треньор. Научих си урока. Те нямаха ритъм, затова първото полувреме вкарахме само 24 точки.

 

В съблекалнята ги оставих да си кажат две думи и да могат да излязат от тази ситуация. Бях доволен в  третата част, добре играха, като изключим последната минута, когато изпуснахме няколко алей-ъпа и наказателните удари. Спокойно можехме да се върнем на 7-8 точки, но ние не можем да чакаме да започне второто полувреме, за да започнем да играем баскетбол. Един финал се играе от самото началото, от първия мач, от първите десет минути.

 

Трудно се говори след такъв мач, но сме млад отбор, неопитен, някои от тях за първи път играят финал, така че тези неща са нормални. Опитът ще се гради с такива мачове и те ще стават по-добри.

 

Надявам се най-вече, сега като отидем в Бургас, да зарадваме нашите фенове поне с една победа. Дължим им поне една победа. Спечелим ли в събота, ще мислим евентуално за четвърти мач.

 

Ще видя дали ще реагират и дали наистина са гладни, защото те днес не бяха гладни за победа. Бяха се предали, което е малко притеснително, защото им казах, че може би никога няма да играят финал до края на тяхната кариера. Възможно е. През 2001 г., когато играх финал за Еврокупа и го спечелих, преди мача ми казаха точно това. След това имах няколко финала, но не съм ги спечелил. Така че когато играеш финал, трябва да дадеш всичко от себе си, за да може лятото, когато се прибереш вкъщи да кажеш – аз дадох всичко от себе си на финала. Не мисля, че те в момента дават всичко от себе си. Надявам се да реагират.

 

Ще бъдем много трудно победени в Бургас. Там нямаме загуба от началото на календарната година. Даже ще кажа със самочувствие, че няма и да имаме. Ето, казвам го – резултатът ще стане 2-2. На 6 юни ще се върна тук да дам последното интервю.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Черноморец, Васил Евтимов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи