Христо Захариев: Имаме сили да затворим серията в три мача, но няма да е лесно


Христо Захариев: Имаме сили да затворим серията в три мача, но няма да е лесно
(сн. balkan-basket.com)
29-05-2023 23:09 | Мария Маринова

Баскетболистът на Балкан Христо Захариев изигра силен мач при победата срещу Черноморец в Ботевград, която бе втора за отбора му във финалната серия. Ето какво сподели той след срещата:

 

„Днес очаквахме тежък мач и още от самото начало започнахме много здраво. Не искахме техните добри играчи да се разиграват. Мисля, че успяхме. Играхме добре в защита и като цяло се радвам, че накрая успяхме да натрупаме разлика. Беше труден мач, въпреки че е такава разликата, но накрая ги пречупихме - в края на третата и началото на четвъртата част.

 

Със сигурност в Бургас ще е много тежко. Черноморец е много силен домакин. Очакваме много тежък мач №3. Хубаво е, че спечелихме двете домакинства, но все още нищо не се знае. Трябва да забравим за този мач и да се готвим за третия. Ще имаме и дълго пътуване до Бургас, така че трябва да съберем сили.

 

Имаме сили да затворим серията в три мача, но няма да е никак лесно. Трябва да играем отборно, колективно и фокусирано от първата минута, както днес.

 

Сигурен съм, че ще дойдат доста хора от Ботевград да ни подкрепят. Ние имаме уникална публика. И онзи ден, и днес го показаха, за което им благодаря. Естествено, най-вероятно Черноморец ще има повече фенове там, но ще опитаме да затворим серията още в следващия мач, но пак казвам – ще е много трудно.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Христо Захариев
Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи