Сашо Везенков: През целия сезон търпяхме критики, че отборът ни не е достатъчно добър


Сашо Везенков: През целия сезон търпяхме критики, че отборът ни не е достатъчно добър
(сн. НБЛ)
02-06-2023 10:07 | Мария Маринова

Президентът на Балкан Сашо Везенков спечели втора титла със "зелените" в ролята на ръководител. Каква е равносметката му за представянето на тима през този сезон, за ролята на българските играчи и бъдещите цели говори той пред BGbasket.com:

 

„През цялата година имахме доста колебания, доста недоверие. Смяна на треньора, смяна на играчи, контузии най-вече, но накрая нещата се получиха.


Ние стартирахме с три победи в Европа, след което нашият гард Хароу се контузи трайно. След това Годфри пристигна с много сериозна контузия, както и Христо Захариев през цялата година – той не успя да ни даде това, което можеше. Но, с много търпение и с много голям професионализъм от страна на Ицо, защото той за момент не се отказа и видяхте какво направи. Той е безспорно най-добрият в момента български баскетболист при нас.


Не мога да кажа, че започва доминация на Балкан (б.р след третата титла в последните пет години). Нещата са доста различни. Видяхте, че Самоков нямаха загуба доста време. След това се получи срив при тях. Имаше доста конкурентни отбори: ЦСКА, Балкан, Самоков. Самоков ги слагам преди нас, защото през годината бяха малко по-добри, но накрая се оказа, че ние сме здрави. И нашият отбор се гради на български играчи - Митко Димитров, Павлин и Захариев, и ако мога да ги избирам, пак те ще бъдат. Косьо Тошков също искам да го похваля. Той не е толкова млад, имаше и контузии, но ако така продължава, мисля, че скоро може да бъде и гард в националния отбор.


Имаме доста млади играчи, трябва да си направим една равносметка и да дадем път на младите наши играчи, които вече не са толкова млади. Мога да спомена Стефан Михайлов, Сашко, Пищиков, имаме Корестилов, Гавазов, да не забравя някого…Но, за да постигнем някаква цел, ние трябва да ги изтърпим - ние като ръководство, с грешките, с плюсовете и минусите. Мисля, че скоро време ще имаме ядро на нашия баскетбол, на балканския баскетбол.


В нашия град Ботевград всеки разбира от баскетбол и след това от други неща, които са по-малко значими – политика и други неща. Малко съм разочарован, защото през цялата година търпяхме критики, че нашият отбор не е достатъчно добър. Тук е времето да кажа, че навсякъде в малките градове един отбор се издържа от фенове, публика, билети и се надявам, че догодина ще има малка промяна и ще имаме пълна зала на всички мачове.


Първо трябва да се зарадваме на победата. Винаги бързите решения не са най-правилните. Петър Златанович, ако не се лъжа, договорът му е до края на годината. Свърши си работата, станахме шампиони, за много малко не взехме и Купата, но тази Купа ни бяга от 89-а година и вече твърдо се насочваме към нея. Много, много, много ще я искаме, защото тя ни липсва във витрината отдавна."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Балкан, Сашо Везенков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи