Carppopolis - МУ Варна е първият полуфинал в ББЛ Б група


Carppopolis - МУ Варна е първият полуфинал в ББЛ Б група
(сн. ББЛ)
02-06-2023 17:19 | BGbasket.com

Carppopolis - МУ Варна е първият полуфинал в ББЛ Б група. Двата тима се класираха за Топ 4 през този сезон, след като спечелиха първите си мачове от започналите днес в Стара Загора Национални финали.

 

На старта на четвъртфиналите в зала „Общинска“ шампионът в регион Запад Carppopolis елиминира Олимпия Ямбол с 86:79. Двата тима многократно си разменяха водачеството през първото полувреме, което завърши при 42:40 в полза на столичния тим. Разликата в негова полза стана двуцифрена след паузата и макар Олимпия да се доближи само на 5 в края, до нов обрат не се стигна.

 

Бившият национал Веселин Веселинов бе в основата на успеха с 34 точки, 15 борби и 6 асистенции, а по 16 точки вкараха Тодор Петров и Теодор Атанасов. За съперника Мартин Раднев се отчете с 26 точки, 7 борби и 6 асистенции, а Мартин Чавдаров записа 25 точки и 9 борби.

 

 

Съперник на победителите в първия четвъртфинал е МУ Варна, който след това надви Ударникъ с 95:70. Тимът от регион Изток се откъсна с 27:11 още след десет минути игра. След много равностойни втора и трета четвърт разликата от 16 точки се запази и преди заключителния период, в който МУ Варна направи успеха си още по-изразителен.

 

Фин Уилцех записа 20 точки и 8 борби за успеха. Илхан Арабаджиев добави 19 и 12 борби. Мартин Недев завърши с 23 точки и 11 борби за Ударникъ.

 


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ББЛ Б ГРУПА (МЪЖЕ) / СЕЗОН 2022/2023

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ББЛ
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи