Спартак се похвали с нов треньор


Спартак се похвали с нов треньор
(сн. facebook.com/bcspartakpleven)
05-06-2023 12:27 | BGbasket.com

Спартак Плевен се похвали с привличането на нов треньор. Това е Антонио Станков, който ще работи в школата на клуба.

 

Антонио Станков е роден на 31.07.1993 г. във Видин, където започва да играе, след което преминава в ДЮШ на Спартак. Завършва Спортно училище „Георги Бенковски“ в града и преминава през всички подрастващи формации на БК Спартак Плевен. Продължава образованието си във Великотърновския университет и Националната спортна академия. Бакалавър е по спорт и физическо възпитание със специалност „Треньор по Баскетбол“. Има защитени сертификати по физическа подготовка и фитнес.

 

През последните години беше треньор в школата на БК Чардафон Габрово, където е с основна роля в налагането на много переспективни състезатели и позиционирането на баскетбола като спорт №1 в града. Награждавам е от местната общност неколкократно като „Треньор на Годината“.

 

„Като треньор държи най-много на уважението и дисциплината сред своите възпитаници. Харесва умни, находчиви деца, може би, защото и самият той е изпълнен с хъс за работа и разчита всеки негов възпитаник да дава всичко за отбора и емблемата на клуба! Още веднъж: „Добре дошъл у дома, тренер!“… всички са зад теб! Успех! Само Спартак!“, написаха още от клуба за Станков.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Антонио Станков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи