Славко Димитров стана почетен гражданин на Монтана


Славко Димитров стана почетен гражданин на Монтана
(сн. chervenkarton.com)
06-06-2023 11:17 | chervenkarton.com

Треньорът Славко Димитров стана почетен гражданин на Община Монтана. По време на празника на града Свети Дух той получи почетния знак на Общината от кмета Златко Живков на тържествената сесия, проведена в голямата зала на „Младежкия дом“.

Славко Димитров безспорно е най-успешният треньор на колективни спортове в Монтана. След като завършва с отличие ВИФ/НСА той отказва редица предложения от клубове от София, за да се завърне в родния си град. Под негово ръководство през 1989 година тогавашната „Септемврийска слава” за първи път в историята си влиза в професионалната „А“ РБГ и от тогава неизменно е част от елита.

През 1995 година под името на основния си спонсор „Фитинги“ отборът записва първи успех в турнира за Купата на България, а малко след това ликува и с шампионска титла. По този начин Северозападният клуб става първият извънстоличен тим с дубъл в един сезон (1994-1995). Със Славко Димтров Монтана триумфира още три пъти в турнира за Купата на страната (1998, 2000, 2009).

Като помощник на Иван Лепичев извеждат националния отбор на България-жени до 8-мо място на Световното първенство в Малайзия през 1990 година и до бронзовите медали на Игрите на добра воля в Сиатъл същата година.

Той дава път в баскетбола на много талантливи състезателки от Монтана. Три от тях - Антоанета Илиева, Цветелина Георгиева и Клавдия Йорданова, са в основата на сребърните медали, които националният отбор на България печели на Европейското първенство за девойки през 1992 година в Гърция.

В момента Славко Димитров е директор на ДЮШ на Монтана.

 

По време на тържеството почетен знак получи и хореографът Стоян Стоянов, който има близо 50-годишен стаж.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи