Планимир Дафинов е носител на наградата на BGbasket.com на името на Тони Божанков


Планимир Дафинов е носител на наградата на BGbasket.com на името на Тони Божанков
(сн. BGbasket.com)
28-04-2024 20:18 | Мария Маринова

Старши треньорът на ЦСКА U19 Планимир Дафинов бе избран за Треньор №1 на юноши за сезон 2023/2024 в традиционната анкета, която BGbasket.com организира на името на покойния Стоян Божанков.

 

Дафинов изведе отбора си до финала при 19-годишните на завършилото днес Държавно първенство в зала "Триадица". Той получава приза след анкета между всички наставници на отборите, участници във финалния турнир.

 

Наградата му бе връчена от внучката на Стоян Божанков - Андреа.

 

Баскетболна България се раздели с една от най-популярните си личности в своята история – Стоян или както бе по-известен Тони Божанков, преди 13 години – на 18 април 2011 г. Божанков в своята треньорска кариера е водил младежките национални отбори на България и мъжкия представителен тим на страната. Водил е тимовете на родния Велбъжд, Славия. Макар още през 2002-ра Тони Божанков да прекара инфаркт, той се завърна на треньорската скамейка, и няколко години води Левски. След това той помагаше и на Тити Папазов, и на Любо Минчев. Божанков до последно работи, като бе треньор на младежката селекция на Левски.

 

В негова памет BGbasket.com награждава всяка година най-добрия треньор на сезона при юношите, който е избран с гласовете на колегите си, участници във финалите на съответната възраст.

 

До момента наградата са получавали три пъти Мануел Марков, както и Михаил Михайлов, Иван Коцев, Иван Гогов, Стойо Чолаков и Мирослав Ралчев.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Финали за юноши U19
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи