Александър Гавалюгов: Този успех е много сладък


Александър Гавалюгов: Този успех е много сладък
29-04-2024 14:05 | Мария Маринова

Гардът на Балкан Александър Гавалюгов спечели второ злато с юношеския тим на „зелените“ по-малко от месец след завръщането си в отбора. След Купа БФБ преди седмица, гардът помогна на ботевградския тим да защити титлата си и в първенството, а пред BGbasket.com той сподели и защо този трофей е по-специален за него.

 

„За мен този успех е много сладък, тъй като имах доста труден сезон. Не играх в много мачове поради здравословни проблеми и се радвам, че успях да се върна, да бъда в някаква оптимално добра форма и да помогна на отбора да спечелим още един трофей“, заяви Гавалюгов, който през този сезон бе част от академията на НБА в Австралия.

 

Освен че спечели златен дубъл, той за втори пореден турнир бе избран и за MVP.

 

„Не бих казал, че очаквах, тъй като не бях тренирал изобщо. Само една тренировка имах, вече втора седмица съм от мач на мач буквално. Аз просто играя моята игра и знам кога да натисна газта. Имам едно копче в главата и когато стане важен и напечен мач, знам кога да се напъна най-много и да покажа какво мога“, призна баскетболистът.

 

Александър Гавалюгов има шанс да облече отново и екипа на мъжкия отбор на Балкан, който го картотекира непосредствено преди началото на плейофите в Sesame НБЛ.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Александър Гавалюгов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи