Константин Костадинов отново със заявка в Драфта на НБА


Константин Костадинов отново със заявка в Драфта на НБА
(сн. HLA Alicante/Twitter)
02-05-2024 18:48 | BGbasket.com

Константин Костадинов отново подаде заявка за участие в Драфта на НБА. От лигата обявиха списък със 195 играчи, които са завили желание да се включат, а сред тях е и една от основните фигури на Аликанте.

 

Тазгодишният подбор ще се проведе на 26 и 27 юни, като за първи път в историята на най-силното първенство ще бъде в два дни. Според правилата всеки баскетболист, който не играе в колежанското първенство на САЩ, може да оттегли кандидатурата си до 16 юни, когато е крайният срок. Както е известно, българският национал подаде заявка и през миналата година, но впоследствие се отказа от участие.

 

Припомняме, че крилото е собственост на испанския Тенерифе, където през 2022 година сложи подписа си под договор за пет сезона, но през лятото бе преотстъпен във втородивизионния Аликанте. 21-годишният баскетболист е сред ключовите фигури в отбора, който се бори за промоция в Лига Ендеса. Срещу името на 202-сантиметровия стрелец личат средни показатели от 9.7 точки, 4.1 борби и 1.2 асистенции за 32 в Leb Oro през настоящия сезон. 

 

Преди това бургазлията носеше екипа на испанските Палмер Палма и Паленсия. Костадинов е продукт на школата на Делфин Бургас, а след това продължи своето развитие в тази на Реал Мадрид, където спечели трофея в Евролигата за младежи.  

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Константин Костадинов, Аликанте, Драфт
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи