Планимир Дафинов: Благодаря на колегите, че са оценили моята работа


Планимир Дафинов: Благодаря на колегите, че са оценили моята работа
(сн. BGbasket.com)
29-04-2024 13:30 | Мария Маринова

ЦСКА U19 завърши със сребърните медали в Държавното първенство за юноши U19, но старши треньорът на тима Планимир Дафинов получи голямо признание. Колегите му го определиха за треньор №1 при юношите за сезон 2023/2024 в традиционната анкета, която BGbasket.com организира на името на покойния Стоян Божанков – приз, която зарадва, но и изненада младият наставник.

 

„В интерес на истината доста се изненадaх, когато получих наградата. Наистина не очаквах, но това може само да ме радва. Благодаря на колегите ми, че са оценили по някакъв начин моята работа“, заяви Дафинов пред BGbasket.com.

 

След турнира за Купа БФБ преди седмица в Ботевград, където „червените“ останаха с бронза, треньорът им си пожела отборът му да изглежда по различен начин на финалите в шампионата.

 

„Смятам, че до голяма степен успяхме да покажем по-добро лице, въпреки трудностите, които имахме. Когато сме загубили на финала, няма как да съм  удовлетворен напълно, но смятам че направихме добър турнир, за което благодаря на момчетата и колегата ми Даниел Клечков“, заяви Дафинов.

 

На финала в първенството ЦСКА загуби от Балкан, а наставникът обясни и причините за поражението: „За съжаление започнахме мача лошо и то най-вече в защита. Не успяхме да се справим с тяхната пик енд рол игра, отделно имахме и лоши нападения вследствие на тяхната агресивна защита. Оттам се отвори разлика, която те подържаха през целия двубой. Играха по-добре от нас и заслужено ни победиха. Положителното на нашия отбор беше, че независимо каква беше разликата, момчетата не се предаваха, за което ги поздравявам.“

 

Дафинов направи и равносметка на сезона за ЦСКА U19. „Мисля че направихме добър сезон. Голяма част от момчетата доста израснаха и се надявам да намерят най-доброто място за себе си и тяхното развитие, защото определено показаха, че имат потенциал“, завърши треньорът.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Планимир Дафинов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи