Момичета от шест клуба се събраха за откритата тренировка в София


Момичета от шест клуба се събраха за откритата тренировка в София
(сн. БФБ)
21-03-2022 16:31 | basketball.bg

40 момичета от шест клуба и 12 треньори се събраха за над двучасова oткрита тренировка в залата на стадион „Георги Аспарухов“ в София, организирана от Мениджър Развитие на женския баскетбол към БФБаскетбол Албена Брънзова.

Тренировката, която е втора поред в софия, бе проведена в партньорство с Програма стратегическо развитие на подрастващи (ПСРП) „Стани по-добър“.

„Тренировките имат за цел да бъдат идентифицирани баскетболни таланти U12 (2010, 2011) за бъдеща селекция на националните гарнитури. По време на заниманията детайлно се оценяват техните технически и тактически умения с цел подпомагане на целенасочено надграждане в тяхното развитие като баскетболистки. Желанието ни е да работим съвместно с всички треньори на подрастващи момичета в страната“, коментира Брънзова.

 

„Страхотна идея е това. Надявам се тази инициатива да е трайна. Такива събирания трябва да има поне два пъти месечно“, коментира и старши треньорът на националния отбор за жени до 20-годишна възраст Лъчезар Коцев.

В занятието, което включваше основни баскетболни фундаменти като техника на стрелба, завършване в движение отгоре и отдолу, завършване със задминаване, и завършване с пробив на 45 градуса, наказателни удари, пивот, дрибъл, пасове и защитни упражнения, участваха момичета от Левски, Славия, Септември 97, Локомотив София, Шампион 2006 и Рилски спортист.

 

Своите знания на всички момичета показаха треньорите Милена Савова, Ирена Колева, Ива Ангелова, Силвия Пеева, Калина Попянкова, Едуард Вълчев, Калоян Чернев, Николай Иванов, Александра Димитрова, Катрина Рудева и бившите баскетболистки от WNBA Албена Брънзова и Гергана Брънзова. Всички треньори имаха възможност да работят заедно със своите колеги.

Планирани са и множество тренировки и тестове в останалите баскетболни центрове в страната.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи