Австралия нанесе нов удар по самочувствието на Франция (видео)


Австралия нанесе нов удар по самочувствието на Франция (видео)
(сн. Equipes de France de Basket/Twitter)
22-07-2024 09:17 | BGbasket.com

Националният отбор на Австралия загря за Олимпийските игри в Париж. Баскетболистите на Браян Горджиян оцеляха срещу Франция с 83:82 в контрола, изиграна в Co’Met Arena, Орлеан. Това помогна на австралийците да се поздравят с трета пореден триумф и същевременно да нанесат четвърто поредно поражение на домакините на най-големия спортен форум.

 

„Кенгурата“ финишираха с шест победи и една загуба, както и с едно равенство, докато съставът на Венсан Коле завърши с два успеха и четири поражения. На Игрите във френската столица австралийският тим се намира в група А, където по пътя към следващата си фаза ще срещне Испания, Канада и Гърция. От своя страна французите са в група B, а там ще имат за съперници Бразилия, Япония и Германия.

 

 

 

Двата отбора си спретнаха надвкарване още в началните минути и в края на дебютния период домакините си издействаха точка разлика. Сценарият се повтори и в следващата десетка, но това не спря французите да фиксират 50:44 в своя полза на голямата почивка.

 

 

 

Въпреки че „петлите“ останаха лидери през третата част, гостите се погрижиха да поставят равенството на таблото за 63:63 след 30 минути игра. Драмата бе пълна в заключителната четвърт, а кош на Дайсън Даниълс в последните 2 секунди даде точка аванс на „кенгурата“. В ответната атака Виктор Уембаняма не успя да отговори и това бе всичко.

 

 

 

Патрик Милс вдъхнови победителите с 24 точки. Джош Гиди се отличи с 20, 6 борби и 8 асистенции. Дайсън Даниълс приключи с 14 и 5 асистенции, Уил Магней и Доуп Рийт нанизаха по 10 точки.

 

Виктор Уембаняма се отличи за французите със 17 точки, 12 борби и 8 асистенции. Никола Батум се разписа с 12 точки, Гершон Ябуселе остана с 10.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Париж 2024, Франция, Австралия
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи