Пешич: Испания и Сърбия са с най-големи шансове на Евробаскет 2017


Пешич: Испания и Сърбия са с най-големи шансове на Евробаскет 2017
27-08-2017 09:30 | BGbasket.com

Легендата на европейския баскетбол Светислав Пешич прогнозира, че финалът на Евробаскет 2017 ще е между Испания и Сърбия. Първенството на Стария континент започва на 31 август.

 

„Според мен, Испания и Сърбия имат най-големи шансове, след това е Литва заради здравата защита, отборна игра и постоянство. Литовците се идентифицират с националния си отбор и това винаги им дава допълнителна класа. Не мисля, че Франция може да спечели медал, въпреки че има добри играчи. Същото важи и за Турция – да, те са домакини, но не мисля, че са достатъчно добри.“, заяви специалистът пред Sportklub.rs.

 

Той коментира големия брой играчи, които няма да вземат участие в Евробаскет 2017. Според него по-добре щеше да е, ако турнирът се беше провел в началото на лятото. „Причините, поради които някои играчи не участват, могат да бъдат обективни като контузии или субективни. Погледнете последните няколко Европейски първенства. Все повече играчи отсъстват и аз ще ви кажа защо. Щеше да бъде много по-лесно шампионатът да се проведе в края на юни и началото на юли. Това ще направи турнирът много по-добър и всички ще са по-мотивирани, включително и играчите от НБА“, добави Пешич.

 

Сред отсъстващите на шампионата са Серхио Люл, Янис Адетокумбо, Ерсан Илясова, Милош Теодосич и други.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Светислав Пешич, Евробаскет 2017
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи