Финландия остави Исландия без победа


Финландия остави Исландия без победа
(сн. FIBA.com)
06-09-2017 22:46 | BGbasket.com

Финландия завърши с победа участието си в груповата фаза на Евробаскет 2017. В последния си мач домакините на група A се наложиха над Исландия с 83-79. Двата отбора играха на приливи и отливи, а двубоят премина през много обрати. В класирането в групата Финландия завърши на второ място и на осминафинал ще се изправи срещу третия от група B Италия. Исландия пък отпада от турнира, като остана на последното място в подреждането с пет поражения.

 

Исландците поведоха с 5-0, но след това съперникът им вкара 7 безответни точки и поведе в резултата. В следващите минути Финландия поддържаше аванс от няколко точки, а след първата част водеше с 24-18. Исландия заигра по-добре през втория период и секунди преди почивката дори поведе с една точка. Сасу Салин обаче вдигна на крака феновете в Хелзинки с феноменален кош зад центъра със сирената и изведе своя тим отново напред за 42-40.

 

Подемът в играта на исландците продължи и след почивката. В средата на третия период те за пореден път направиха обрат в мача, а след това и увеличиха разликата в своя полза на 7 точки преди последната четвърт. В началото на заключителната част финландците все още не намираха отговор срещу своя съперник и близо седем минути не успяваха да се разпишат. Постепенно обаче те се съвзеха и в решителната част от мача демонстрираха по-добра игра и успяха да спечелят.

 

Лаури Марканен отново изигра много силен мач за своя тим, като отбеляза 23 точки. Сасу Салин записа 17 точки и 7 борби, а 10 точки добави Петери Копонен.

 

За Исландия Йоун Стефаунсон бе най-резултатен с 13 точки. Мартин Хермансон и Линюр Байринсон имат по 12, Хьойкюр Паулсон вкара 11, а с 10 е Кристовер Акохс.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ФИНЛАНДИЯ - ИСЛАНДИЯ

 

КРАЙНО КЛАСИРАНЕ В ГРУПА A НА ЕВРОБАСКЕТ 2017 ЗА МЪЖЕ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2017 ЗА МЪЖЕ

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2017 ЗА МЪЖЕ

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2017 ЗА МЪЖЕ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Евробаскет 2017, Финландия, Исландия
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи