Мануел Марков: Имаме силите и потенциала да се справим с Берое


Мануел Марков: Имаме силите и потенциала да се справим с Берое
(сн. facebook.com/pressclubbg98)
18-02-2022 16:09 | BGbasket.com

"Едно от нещата, които според мен трябва да се променят е женският баскетбол да добие малко по-голяма популярност. Не бива да забравяме, че най-големите успехи на българския баскетбол от миналото се дължат именно на женския баскетбол и всяка една такава стъпка е добре дошла. Има нужда от популяризиране, от нови момичета, които да се запалят по баскетбола. Трудно момичетата намират мотивация да изберат женския баскетбол за своя професия", коментира старши треньорът на Монтана 2003 Мануел Марков.

 

"Много е трудно в тези времена един отбор да води подготовка. Доста трудно се планират нещата. В последните два мача не бяхме на нивото на Берое, но мисля, че и ние сме подготвени добре за мача в неделя и го чакаме с нетърпение. Надявам се да имаме и още финали тази година. Отборът е в пълен състав, единствено Габриела Ангелова, която е с трайна контузия, няма да участва. Надявам се зала "Триадица" да се напълни и да има интерес, за да се получи наистина празник", заяви още Марков преди финала за Купата на България срещу Берое Стара Загора в неделя.

 

"В последните два мача отстъпихме сериозно. Може би и ние имаме причини. Адриатическата лига е доста натоварващо и изморително състезание. Пътуванията са доста дълги. От друга страна тази конкуренция на Берое във вътрешното първенство ни трябва. Нормално е да променим някои неща. Най-важното е да излезем с нагласата, че това е финал, който се решава в една среща и трябва да дадем нужната битка и отпор на Берое, защото тяхното най-силно качество е, че това е отбор без суперзвезда и трябва да спреш не един човек, а отбора. Мисля, че имаме силите и потенциала да се справим. На 100 процента вярвам в моя отбор, че е готов за този мач", каза Мануел Марков.

 

По повод новия мениджърл "Развитие" за женското направление в родния баскетбол - Албена Брънзова, Марков сподели: "Разбира се, че е привилегия за българския женски баскетбол да има такъв човек като Албена Брънзова начело. Аз благодаря и на нея, че се свърза с мен по телефона и успяхме да обсъдим някои неща. Важното е, че търси диалог и иска да види какви са от двете страни нещата. Оптимист съм, защото виждам, че има желание за промяна в нея и с каквото можем ние треньорите ще й помогнем."

 

"Бил съм треньор на деца и подрастващи, и това е нещо, което ми е носило удоволствие и съм го правил с удоволствие. Сега съм треньор на жени и не мисля, че положението е толкова лошо, колкото се изкарва. Бях чувал доста негативни и неоптимистични неща. Има клубове и треньори, които работят в женската част доста добре и които са отдали живота си на това. Именно в работата с младите трябва да се акцентира и да им се помага. Трябва баскетболната общественост да има малко повече доверие на момичетата, защото има прекрасни професионалистки във всички отбори, които дават много от себе си и заслужават уважение. Мисля, че една идея трябва да е по-голямо уважението и доверието към тях", завърши Мануел Марков.

 


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ КУПАТА НА БЪЛГАРИЯ - ЖЕНИ, СЕЗОН 2021/2022

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В КУПАТА НА БЪЛГАРИЯ - ЖЕНИ, СЕЗОН 2021/2022

ОТБОРНА СТАТИСТИКА В КУПАТА НА БЪЛГАРИЯ - ЖЕНИ, СЕЗОН 2021/2022

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Монтана 2003, Мануел Марков
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи