Цветомир Чернокожев обогати селекцията на Черно море


Цветомир Чернокожев обогати селекцията на Черно море
(сн. НБЛ)
20-08-2024 14:28 | BGbasket.com

Черно море Тича подхвана вълната с входящите трансфери през настоящата седмица. След като само преди по-малко от 24 часа се сдоби с Николай Стоянов, „моряците“ се похвалиха със своето второ ново попълнение. В редиците на варненския тим акостира Цветомир Чернокожев, анонсираха днес официално от клуба. Тежкото крило ще се доказва под коша на Черно море през следващия сезон.

 

 

 

Той се подвизаваше в Спартак Плевен през последните две години, където бе сред сериозните стълбове. Изявите на родения в Трявна играч се оказаха достатъчни за спартаклии да намерят място на финала в турнира за Купата на България и да финишират на четвърта позиция в плейофите на Sesame НБЛ. Чернокожев остави срещу името си средни показатели от 9.1 точки, 5.4 борби и 1.3 асистенции за 41 мача във всички турнири на местна почва, докато в Европейската северна лига завърши с по 9.6 точки, 4.9 овладени под двата ринга топки и 1.7 завършващи подавания за 7 срещи.

 

Преди това 24-годишният баскетболист трупаше опит в Академик София и Левски, както и във втория отбор на „студентите“. Неговата кариера преминава и в словашкия Левице. На сметката му с Академик личат две шампионски титли в НБЛ и два сребърни медала в турнира за Купата на България. 206-сантиметровият играч остави следа и във втория отбор на „студентите“, с които има два трофея в А група и едно сребро за Купата на БФБ.

 

Сред колекцията му можем да добавим и бронзовите отличия на Словакия, които спечели при престоя си в Левице, докато с екипа на „сините“ завоюва сребро за купата на страната и бронз в родния елит.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Черно море Тича, Цветомир Чернокожев, НБЛ - мъже
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи