Дюрант и Грийн дебютират за Сиатъл в петък


Дюрант и Грийн дебютират за Сиатъл в петък
Дюрант и Грийн (снимка: АР)
05-07-2007 09:40

Избраните под номер 2 и номер 5 в тазгодишния драфт на НБА Кевин Дюрант и Джеф Грийн подписаха професионалните си договори със Сиатъл Суперсоникс.

Дюрант ще спечели 3.5 милиона долара през първата и 3.7 милиона долара през втората година от контракта със Суперсоникс. Заплатата на Грийн ще бъде по-малка – 2.5 милиона през първата и 2.7 на следващата година. Сиатъл имат опция за удължаване на договорите на двамата за трета и съответно четвърта година.

Дюрант бе избран от Associated Press за най-добър играч в колежанското първенство на САЩ като състезател на Тексас Юнивърсити. Същия е печелил и индивидуалните  награди на Адолф Руп, Нейсмит и Ууден.

Грийн, както и Дюрант също е крило. Той игра три години в колежа Джорджтаун, където вкара по 13.2 точки и грабна по 6.5 борби на мач. Благодарение на него, Джорджтаун участваха за първи път във Файнъл Фоур на NCAA от 1985 година насам.
Двамата играяи вече са в Лас Вегас, където ще направят професионален дебют с екипа на Сиатъл в стартиращата в петък лятна лига в НБА. "Свръхзвуковите" ще играят срещу Далас Маверикс.


Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи