Българин ще участва в „Баскетбол без граници”


Българин ще участва в  „Баскетбол без граници”
Бинев ще може да срещне Паркър
28-07-2007 11:14

16-годишният Емил Бинев от Бургас е един от избранниците за участие в кампа, наречен  „Баскетбол без граници”. Той се организира от НБА и ФИБА като събира най-талантливите деца от всички континенти. За участие са избрани баскетболисти до 18 годишна възраст от 26 страни в Европа. Децата са предложени от федерациите на съответните страни, но са специално одобрени от НБА И ФИБА. Спонсори на камповете  Баскетбол без граници” са известните компании Nike, EA SPORTS, Powerade и Spalding. Целта на „Баскетбол без граници” е да направи промоция както на баскетбола, така и на приятелството между участници от всички краища на планетата. „Баскетбол без граници” в Европа тази година започва от 6-ти Август и ще трае 5 дни в столицата на Франция – Париж. Канала Sport+ ще предава по-интересните събития през тези 5 дни в Париж.

Обявения за MVP във финалите от НБА френски гард Тони Паркър, както и крилото на Финикс Сънс Борис Диау са само едни от звездите, с които младите таланти ще могат да се срещнат в Париж. Освен тях Рони Туриаф от ЛА Лейкърс, Якуба Диавара от Денвър Нъгетс, Микаел Пиетрус от Голдън Стейт, Луол Денг и Крис Дуън от Чикаго Булс, Самуел Далемберт от 76ърс и Бо Аутлоу от Орландо са други играчи от НБА, които ще бъдат гости.

Освен тях НБА ще бъде представена още от Джим Айън, Рори Уайт и Нуйл Мейер от ЛА Клипърс, Брайън Хил от Орландо Меджик, Дон Нюмън от Сан Антонио Спърс и Тери Стотс. Очаква се да пристигнат много други бивши и настоящи НБА величия.

Четири участници от  Баскетбол без граници” сега играят в отбори от НБА. Това са Мартинас Андриаскевичус, избран в драфта на НБА през 2005 от Кливлънд Кавалиърс, Андреа Барняни, номер едно от миналогодишния драфт, Марко Белинели, избран под номер 18 от Голдън Стейт Уориърс преди месец и Мухамед Сене от Сенегал, който играе в Сиатъл Суперсоникс. Всички те са били част от „Баскетбол без граници” в миналото.

Емил Бинев в момента играе за кадетския национален отбор на Евробаскет 2007 в Скопие. През изминалата година 195 сантиметровия младок бе част от мъжкия отбор на Черноморец Бургас. Преди две години на такъв камп бяха поканени Иван Лилов и Чавдар Костов.
Извън Европа програмата „Баскетбол без граници” ще се проведе още в Шангхай (Китай), Сан Паоло (Бразилия) и Йоханесбург (ЮАР).


Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи