Бозов: "Добре е да видим как стоим, когато гостуваме"


Бозов: "Добре е да видим как стоим, когато гостуваме"
Йордан Бозов
30-07-2007 17:56 | gong.bg

След отличните мачове за националния отбор на България Йордан Бозов изрази задоволството си пред Гонг, че тима ще изиграе контролни срещи и като гост.

„Досега изиграхме различни контроли, срещу силни съперници, мачовете бяха много полезни,” коментира Бозов на летище София преди заминаването на тима ни за Белгия. „Играхме срещу един отбор, на който имахме да връщаме отпреди година, този на Швеция, след това с отбора на Израел, който може да срещнем ако прескочим групата. Доста хора бяхме повикани и всеки трябваше да получи шанс за изява. Бе нужно да се сработим един с друг. Сега ще видим как стоим като отбор, само че като гост в тези две контроли срещу Белгия. Още повече, че един от най-важните ни мачове от целия цикъл е като гости на Босна. Нужно е да играем малко под напрежение, в обстановка извън България. Плюс това са последните ни два приятелски мача преди официалните срещи.”
Бозов каза още, че е впечатлен от качествата на американеца Родерик Блекни.

„Той е много добър баскетболист. Аз лично не го бях виждал преди в игра. Приятно съм изненадан и мисля, че много ще помогне. Неговото включване е само един плюс. Надявам се, че при добро начало в евроквалификациите, зала „Универсиада” да е пълна. Сигурен съм, че хората ще ни подкрепят. До няколко седмици ще се разбере къде ще играя,” продължи Бозов.
Бозов завърши, че досега не е получавал конкретна оферта от чужбина, а такава е имало към Теодора Петрова. Той допълни, че иска да са заедно с нея, но ако останат в България, и двамата ще играят само в ЦСКА.


Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи