Рилски Спортист победи МЗТ след продължение


Рилски Спортист победи МЗТ след продължение
Рилски Спортист
26-09-2007 21:21

В един оспорван мач в Самоков Рилски Спортист и МЗТ Скопие трябваше да играят продължение, за да излъчат победител. В редовното време резултата бе 89-89. В последната си атака, губейки с 2 точки (87-89) Александър Груев отбеляза кош 8 секунди преди края и бе фаулиран. Той вкара наказателния, но се наложи да го повтори по преценка на съдиите. Новият го изпусна и така даде възможност на гостите да атакуват за победа в редовното време. Те обаче пропуснаха секунда преди края да сложат точка на спора и около 200 зрители в Самоков имаха възможност да наблюдават продължение. В него домакините доминираха, отбелязаха цели 16 точки за 5 минути и съвсем заслужено се поздравиха с успех от 8 точки (105-97) накрая.

Мачът бе доста динамичен, двата отбора играха доста агресивно в защита, но въпреки това показаха добра успеваемост при стрелбите.

Всички от стартовата петица на Рилски Спортист записаха двуцифрен резултат. С най-много точки се отличи Илко Нанев – 24. Той добави и 10 борби само за 25 минути на терена. Александър Груев бе безпогрешен за 2 точки и вкара 22 накрая. Новото попълнение на самоковския тим Алфонсо Пю влезе като резерва и отбеляза 6 тчоки за 18 минути игра.

За гостите Боян Атанасовски стана най-резултатния играч на терена с 28 отбелязани точки. Американецът Нейтън Боул добави 19, а албанеца Флориан Михтари завърши с 16 точки преди да напусне за 5 лични нарушения.  

Утре Рилски Спортист гостува в София на Спартак МВР за пореден контролен мач преди началото на първенството.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РИЛСКИ СПОРТИСТ-МЗТ СКОПИЕ


Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи