Падалски: Най-важният мач в историята на баскетбола в Русе


Падалски: Най-важният мач в историята на баскетбола в Русе
Николай Падалски
25-10-2007 13:15

Президентът на Дунав Еконт Николай Падалски е обхванат от предстартова треска. Русе е пред първия в историята на града домакински мач в европейските клубни баскетболни турнири. В колективните спортове има само едно участие в Европа - футболния Дунав срещу Рома през 1975 година. Той е изключително загрижен около организацията на срещата, но намери време да каже няколко думи за читателите на BulgarianBasket: 
 
„Това е най-важният мач досега в историята на баскетбола в града. Интереса е много голям. Очаквам залата да се напълни и в нея довечера да има около 1500 зрители. Билетите са пред свършване. Имаме и 100 души фенове от Кипър, които идват специално за мача. Ангажирали сме доста охрана за мача, за да няма инциденти. Шест телевизии ще снимат мача, а той ще бъде предаван пряко и от кипърско радио."
 
На въпроса мислят ли как ще опазят американската звезда на АЕЛ Бети Ленъкс, Падалски бе лаконичен:
„Това е работа на старши треньора. Той трябва да прецени тактиката на отбора така, че да успеем довечера. Очаквам всеки момент да се присъедини и Марияна ивович. Пратихме специална кола да я вземе от Белград. Шофьорът пътува 16 часа без прекъсване само да успеем да я докараме за срещата довечера. Все пак тя е един от нужните високи играчи и може много да помогне в подкошието въпреки умората от пътуването.” 
 
Падалски каза още, че много се надява отборът на Дунав Еконт да постигне първа победа в Европа и с това да отстрани съперника. В същото време той добави:
„Няма да е края на света и да отпаднем. Желанието ми е обаче да си свършим рано работата, още преди последните минути на срещата. Да не чакаме накрая, щото тогава всичко е възможно.” 
 
Кипърки пристигнаха вчера и вече имат две тренировки в зала „Дунав”. Те са доволни от условията, предоставени им от домакините. Ако се напълни залата в 19.30, един час преди началото на срещата вратите в залата ще бъдат затворени.

Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи