Монтепаски измъкна победата от Олимпиакос


Монтепаски измъкна победата от Олимпиакос
Терел Макинтайър (menssanabasket.it)
06-12-2007 09:52

Пини Гершон и Олимпиакос бяха на път да спечели важна победа като гост на Монтепаски, но Терел Макинтайър отне една топка, вкара един кош и подаде важна асистенция в последната минута за драматичния успех на италианците с 86-84. Гърците водеха в последната четвърт най-много със 7 разлика и с 4 две минути преди края (75-79). Само за минута обаче статуквото на терена се промени, домакините вкараха 7 безответни точки и 50 секунди преди края поведоха с 82-79. Мачияускас намали от наказателната линия на 82-81 при оставащи 35 секунди преди края. Макинтайър обаче намери Сато абсолютно сам под коша за 84-81, Уудс пропусна да изравни от тройката и отново Сато запечата победата за своя тим.
 

Двата отбора имаха еднакъв актив преди този мач, но след него Монтепаски Сиена вече има 5 победи и 2 загуби и е плътно зад лидера ЦСКА Москва. Олимпиакос остана с 4 победи и 3 загуби.
 

Роман Сато бе най-резултатен с 23 точки и 8 борби. Бутси Торнтън добави 17 точки (от които 4 тройки). Марк Джаксън отбеляза 21 точки за гостите, но разочарова литовеца Мачияускас, който завърши ссамо с 13 - най-малко досега в мачовете на отбора в Евролигата. Американецът с български паспорт Родерик Блекни започна в стартовата петица на Олимпиакос, но игра само 8 минути и не успя да се разпише. 
 

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА МОНТЕПАСКИ – ОЛИМПИАКОС


Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи