Лукойл Академик бие с 93-89 Фени Индустрия в Македония


Лукойл Академик бие с 93-89 Фени Индустрия в Македония
Ристе Стефанов вкара 23 точки пред своите фенове
29-01-2008 21:49

Лидерът в българското първенство Лукойл Академик победи този на македонското Фени Индустрия с 93-89 в среща, играна в Кавадарци. Както е известно шампионите от Лукойл Академик заминаха за две контролни срещи в Кавадарци и Скопие.


Първият съперник Фени Индустрия е начело в Суперлигата на Македония с актив от 14 победи и 2 загуби след 16 изиграни кръга, докато „студентите” водят убедително в първенството на България без загубен мач от 18 изиграни до този момент.
 

Пред пълни трибуни (1200 зрители)  в Кавадарци двата отбора представиха един спектакъл, в който победителят не бе известен до самия край на мача. Домакините започнаха далеч по-добре и още след първата десятка водеха с 14 точки (28-14). 
 

Отборът на Лукаич обаче реагира през втората четвърт, вкараха 31 точки през нея и на почивката имаше равенство на електронното табло. Мачът бе равен до самия край, когато опита си каза думата и „студентите” спечелиха с 4 точки разлика.
 

Отличи се отново Перо Антич с неговите 35 точки и 10 борби като събра коефициент от 43 и не сбърка от стрелбата си за 2 точки.
 

Другият македонец Ристе Стефанов игра пред своя публика и зарадва феновете с отлична игра – 23 точки, от които 5 тройки. Както знаете той е роден в Кавадарци и там е направил първите си стъпки в баскетбола.
 

Капитанът Тодор Стойков завърши с 15 точки, но игра цял мач без смяна.

За домакините всеки от триото Прекович, Самарджиев и Попович вкара по 16 точки, а бившия състезател на Лукойл Академик Талийк Браун отбеляза 4 точки за 18 минути игра. Отскоро той е картотекиран в отбора на Фени Индустрия.
 

Утре те срещат Работнички в македонската столица преди да се приберат у нас.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ФЕНИ ИНДУСТРИЯ - ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК


 


Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи