Цанкова перфектна, Винарос продължава с победите


Цанкова перфектна, Винарос продължава с победите
Мария Цанкова (вдясно)
02-03-2008 10:31

Мария Цанкова и Радостина Димитрова продължават със силните си игри в испанска втора дивизия – LF 2. Двете влязоха като резерви, но се представиха отлично за поредната победа на Виаонети Винарос в този шампионат. Като гости те се наложиха с 81-76 над Ирландесас, а това бе 14-и успех за тима в първенството тази година.
 

Цанкова бе перфектна и не пропусна нито една стрелба в срещата. Тя вкара 2 тройки, 4 наказателни удара и общо 10 точки за 12 минути игра. Димитрова пък отбеляза 9 точки и овладя 7 борби за 25 минути на терена.
 

Виаонети Винарос почти сигурно ще играе в плейофите за влизане в по-горната дивизия LF след като са трети във временното класиране.
 

В същата група Радмила Нешева и Биурарена гостуват по-късно днес на Дон Писо Жирона.
 

В група А на испанската втора дивизия Гарбапром Бембибре с Теодора Ангелова победи Университарио де Ферол с 54-45 и е на второ място. Бившата състезателка на ЦСКА вкара 2 точки за 9 минути.
 

За разлика от българките в долната дивизия Теодора Петрова и Бургос допуснаха нова загуба в най-силното клубно издание за жени в Испания – LF. Като домакини те паднаха с 20 точки от средняка Реал Селта 57-77. Националката стартира и отбеляза 4 точки за 15 минути на терена. Бургос продължава борбата за оцеляване като дели последните две места в класирането със Сарагоса Ман Филтър. До края на редовната фаза от шампионата има само още 8 кръга.


Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи