Две от сериите на изток са изравнени, на запад Нъгетс убедителни


Две от сериите на изток са изравнени, на запад Нъгетс убедителни
Чонси Билъпс с нов страхотен мач (AP Photo)
23-04-2009 11:20

Орландо Меджик спечелиха с втория мач от серията срещу Филаделфия 76-ърс с 96-87 и я изравниха на 1-1 победи. За втори път домакините от Флорида бяха на път да пропилеят преднина от 18 точки, но този път накрая удържаха победата.
 
Дуайт Хауард записа 11 точки и 10 борби, но излезе за 6 фаула и се наложи Рашард Люис да спасява положението. Две точни стрелби на крилото в последните минути се оказаха решителни за четвъртата победа на Орландо над Филаделфия през този сезон.
 
За гостите гардът Андре Милър наниза 30 точки, а крилото Андре Игудала изигра много силно второ полувреме, в което вкара 20 от своите общо 21 точки. Техният отбор намали разликата на само 5 точки от същите 18, от които бе обърнал първия мач от серията, за да спечели тогава драматично с 98-100. Този път Сиксърс не успяха да стигнат до крайната победа, но сега им предстоят два домакински мача, с които биха могли да вземат решителен аванс в серията до 4 победи.
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ОРЛАНДО - ФИЛАДЕЛФИЯ

В друга от сериите на изток играчите Атланта Хоукс този път не можаха да се справят с опазването на Дуейн Уейд и логичният резултат бе убедителен успех на Маями Хийт във втория им мач като гости в щата Джорджия - 93-108. Звездата на "Горещите" вкара 33 точки, включително серия от 13 поредни в края на първото полувреме. Уейд освен това, при оставащи 2 и половина минути до края на двубоя, наниза тройка, с която окончателно довърши "Ястребите". Те бяха спечелили първия мач с разгромното 90-64, но сега за тях нещата се обърнаха с главата надолу, преди серията да се пренесе в Маями. При онази загуба на отбора му в неделя вечер, Уейд вкара общо 19 точки, а сега имаше повече само до почивката.
 
По-суеверните вероятно са разбрали, че на отбора на Атланта Хоукс няма да му е ден, още когато по време на откриващата програма за мача ястребът-талисман Спирит (истинска, жива птица), вместо да долети от покривната конструкция както обикновено, реши този път да си остане там за известно време. После мачът се наложи да бъде прекъснат за няколко минути, когато птицата все пак се спусна и кацна на електронното табло, докато в крайна сметка бе уловена от хората, които се грижат за нея.
 
В самия баскетболен двубой за "Ястребите" най-резултатен бе гардът Майк Биби с 18 точки и общо 6 играчи записаха двуцифрен актив, но отборът плати цената на ужасните си проценти в стрелбата - 44% (34/77) от игра и 63% (19-30) от наказателната линия.
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА АТЛАНТА - МАЯМИ

На запад Денвър Нъгетс отново бяха убедителни у дома срещу Ню Орлиънс Хорнетс - победа за домакините със 108-93. С най-голяма заслуга за успеха бе пак Чонси Билъпс - той наниза 31 точки и неговите "Златни буци" имат аванс от две победи след първите два мача; това им се случва едва за трети път в 33-годишната им история в НБА. За последно Нъгетс водеха 2-0 в плейофна серия през 1985 година, когато в полуфинaл на Източната конференция в крайна сметка отстраниха Юта с 4-1.
 
Кармело Антъни, който бе по-неубедителен в първи мач (тогава с 13 точки и стрелба от игра 4/12), този път вкара 22 точки и дори подаде 9 асистенции. "Златната резерва" Джей Ар Смит допринесе за успеха 15 точки. За Хорнетс, които претърпяха 8-а загуба в последните си 10 мача, най-резултатен бе Дейвид Уест с 21 точки.
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ДЕНВЪР - НЮ ОРЛИЪНС

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ЧЕТВЪРТФИНАЛИТЕ НА ИЗТОК
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ЧЕТВЪРТФИНАЛИТЕ НА ЗАПАД
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В ПЛЕЙОФИТЕ НА НБА
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В ПЛЕЙОФИТЕ НА НБА

Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи