Ново попълнение в Дунав Еконт Експрес


Ново попълнение в Дунав Еконт Експрес
Наталия Ануфриенка
14-08-2009 11:57

Отборът на Дунав Еконт Експрес успя да се уреди с ново попълнение за предстоящия сезон. Това е Наталия Ануфриенка, която идва от беларуския шампион Олимпия Гродно.

Ануфриенка е родена през 1984. От 2004 година насам тя играе в един и същ отбор.  
През изминалия сезон тя успя да спечели титлата на Беларус, а освен това бе избрана и за най-добър защитник в първенството. Освен това с отбора си тя става и носител на Купата на страната и завършва на 4-то място в Балтийската лига.

От 2007 година насам Ануфриенка е и редовен участник в националния отбор на Беларус. През същата година отборът взема бронзовите медали на Европейското първенство в Италия. На следващата година тя играе и 2 мача за страната си на Олимпийските игри в Пекин. Това лято Беларус завършва на 4-то място на Евробаскет 2009 в Латвия, а в деветте мача, в които взема участие Ануфриенка записва средни показатели от 5.2 точки, 1.2 борби и 1.1 асистенции.

Така след Шарел Алън и Даниел Бърджин, сега новият старши треньор на русенки Георги Божков се сдобива и с трето ново попълнение. Целта пред отбора тази година отново ще бъде титла и купа на България и добро представяне в европейските турнири.

Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи