Ямбол влезе в четворката, но не убеди с играта си


Ямбол влезе в четворката, но не убеди с играта си
Джеферсън с 14 точки за победата (сн. BGbasket.com)
15-02-2012 14:14

Отборът на Ямбол е първият полуфиналист в турнира за Купата на България. В днешния четвъртфинал с Черноморец отборът на Иван Чолаков се справи със съперника си с резултат 69-55. Ямболии дръпнаха от самото начало и водеха в резултата през цялото време без да позволяват на черноморци да ги застрашат, но показаната игра не бе на ниво. Утре вечер във втория полуфинал Ямбол ще срещне носителят на трофея Лукойл Академик. Тази среща ще се играе от 19.00 часа и ще бъде предавана пряко по BGbasket.com и Sportmedia.tv.

 

Ямболии вкараха първите 5 точки в двубоя и поведоха веднага. Черноморци се доближиха на една и поддържаха малка разлика. Серия от 5-0 за ямболии обаче направи резултата 17-8 и преднината на тима се запази и след десет минути за 19-10. 

 

Малко след началото на втората четвърт разликата стана двуцифрена, но бургазлии я свалиха под 10. Това бе за кратко, тъй като ямболии отново направиха преднината си двуцифрена и я държаха такава до края на полувремето. Най-голямата разлика се получи при 16 точки, а на почивката Ямбол водеше с 35-22.

 

През третата част ямболии поддържаха преднината си, а в един момент дори и я увеличиха. С кош на Майк Джеферсън разликата стана 21 точки при 51-30,  но черноморци направиха серия от 8-0 и намалиха на 13. Точно преди края на частта обаче Джеферсън бе фаулиран и вкара единия наказателен за 52-38 след 30 минути игра.

 

В началото на последната четвърт бургазлии вкараха два коша поред и намалиха на 10 изоставането си. След това то дори стана и 9 точки, но с 4 бързи точки ямболии качиха разликата на 13. Бургазлии намалиха отново на 9 точки, но Ямбол вкара 6 поред и вдигна прединната си на 15. Това сякаш окончателно реши двубоя и до края двата тима просто доиграха срещата.

 

Мартин Дурчев и Джон Офоегбу бяха най-резултатни за победителите с 16 точки, а американецът направи и дабъл дабъл с 14 борби. Майк Джеферсън пък се отчете с 14 точки за успеха.

 

За черноморци Константин Коев завърши с дабъл дабъл от 17 точки и 10 борби, а капитанът Димитор Рошманов отбеляза 10 точки.

 

Очаквайте фотогалерия от срещата


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЯМБОЛ - ЧЕРНОМОРЕЦ

 

РЕЗУЛТАТИ ОТ ФИНАЛНИЯ ТУРНИР ЗА КУПА БЪЛГАРИЯ - МЪЖЕ


ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛНИЯ ТУРНИР ЗА КУПА БЪЛГАРИЯ - МЪЖЕ


ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛНИЯ ТУРНИР ЗА КУПА БЪЛГАРИЯ - МЪЖЕ

 

 


Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи