България се бори до последно, но се предаде пред мощта на Украйна


България се бори до последно, но се предаде пред мощта на Украйна
(сн. lap.bg)
10-09-2016 19:58

Националният отбор на България допусна трета загуба в квалификациите за Евробаскет 2017. В последното си домакинство нашите отстъпиха на здравия физически отбор на Украйна с 67-72. Именно ръстът и мощта на съперника бяха основният проблем за българите в този мач, тъй като опитите им за атаки в подкошието бяха стопирани и препречвани от центровете на съперника и на практика при почти всеки пробив те ги отклоняваха. Така Украйна успя да натрупа много добър аванс, който нашите до последно се опитаха да стопят, но пропуснаха няколко отворени стрелби. С това поражение на практика си отидоха и шансовете на България за класиране на шампионата на Стария континент догодина. До края на квалификациите остават гостувания на Словения и Косово, които са също толкова важни, тъй като са от значение за бъдещата подредба при тегленето на жребий.

 

Нашите започнаха много активно в защита и принудиха съперника да направи няколко грешки, но не всяка бе използвана докрай. И все пак българите поведоха в началото с 5 точки разликата и поддържаха минимален аванс през първите десет минути. През вторите гостите поизравниха играта, а ръстът им си каза своето. Нашите бележеха трудно, тъй като подкошието бе затворено и точките не идваха. Така в последните 3.30 минути нашите не вкараха нито една, докато Украйна завърши полувремето със 7-0 и поведоха с 6.

 

Здравата защита на гостите се отрази в началото на второто полувреме, което тръгна с 9-2 за тях довело до двуцифрена разлика. Тя се задържа известно време и не падна въпреки три поредни тройки на нашите. Така след 30 минути игра Украйна имаше аванс от 11 точки и бе в много добра позиция преди решителната четвърт.

 

Серия от 8-0 в последната четвърт стопи разликата до 4 точки и върна надеждите на нашите при 6.10 до края. Малко след това тя падна и до 3, но много важна тройка в този момент отбеляза Вячеслав Бобров. Въпреки това българите не се отказаха и продължиха да се борят, като успяха да намалят до 2. Тогава минута и половина преди края Павлин Иванов и Алекс Везенков пропуснаха от тройката, а гостите отговориха с точка. Последваха нови пропуски на двамата, но гостите не се възползваха и получихме нов шанс при 30 секунди до края. След добро раздаване на топката тя стигна до Асен Великов в ъгъла, но за съжаление Кравцов блокира опита му от тройката. След това украинците си вкараха наказателните и удържаха победата.

 

Проблемът за нашите дойде при процентът на стрелба за 2 точки, което бе обяснимо предвид високият ръст на украинските състезатели. Българите успяха в 12 от 34 опита за 35.3%, докато съперникът имаше 20 от 33 за цели 60.6%. Това компенсира и фактът, че нашите отбелязаха с четири тройки в повече и имаха предимство от 24 на 13 точки при бърза атака.

 

Най-резултатен от нашите бе Александър Везенков, който наниза 19 точки. С добра игра в края се отчете Дий Бост, който приключи с 12 точки, 5 борби и 3 отнети топки, а по 9 точки вкараха Павлин Иванов и Христо Захариев.


За гостите с 18 точки приключи Вячеслав Кравцов, докато 14 добави Денис Лукашов. Много полезен пък бе Вячеслав Бобров с неговите 13 точки, 10 борби и 5 асистенции.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЪЛГАРИЯ - УКРАЙНА

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ГРУПА Е НА КВАЛИФИКАЦИИТЕ ЗА ЕВРОБАСКЕТ 2017

 

КЛАСИРАНЕ В ГРУПА Е НА КВАЛИФИКАЦИИТЕ ЗА ЕВРОБАСКЕТ 2017

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ КВАЛИФИКАЦИИТЕ ЗА ЕВРОБАСКЕТ 2017

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ КВАЛИФИКАЦИИТЕ ЗА ЕВРОБАСКЕТ 2017

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България, Украйна, Евробаскет 2017
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи