Български треньори на специализация в Байерн Мюнхен


Български треньори на специализация в Байерн Мюнхен
(сн: Личен архив)
27-09-2021 10:00 | Мария Мицова

Помощник треньорът на националния отбор по баскетбол -  Васил Христов и кондиционният треньор и методист Емануил Кетенлиев получиха невероятната възможност да бъдат на специализация цяла седмица в един от най-добрите отбори в Европа – Байерн Мюнхен.

 

Как се стигна дотам да получите тази невероятна възможност?

В.Х.: Благодарение на личен контакт с хора от треньорския щаб и личното разрешение на Андреа Тринкиери.

 

Какво научихте по време на престоя си там?

Е.К.: Най-важно за мен бе, че се запознах детайлно с концепцията им за планиране и дозиране на тренировъчния процес. Успях да обсъдя с треньорите методите и способите им за проследяване и контрол на натоварването. Видях конкретни неща при индивидуалната работа с играчите и работата с възстановяващите се състезатели. Убедих се, че мога да работя на най-високо ниво. Радвам се, че бях на място, на което видях, че кондиционният треньор и методистът са високо ценени и имат важна и решаваща роля за резултатите на клуба.

 

В.Х.: След като наблюдавах тренировъчния процес отблизо и разговарях с Андреа Тринкиери и щаба му, успях да вникна в изискванията му към състезателите, както и принципите, на които държи. Моделът, по който гради своето нападение и защита, е много комплексен, но ефективен и лично за мен, много подходящ. Разбрах какво е необходимо, за да достигна да работя на това ниво и се радвам, че го видях отблизо.

 

Какво ви впечатли?

Е.К.: Голямото количество използвани тракери, датчици и софтуер за проследяване и контрол на натоварването. Впечатляващият професионализъм, изключителната работната етика, атлетизмът на играчите, високата скорост и точност на изпълнение на всеки елемент, концентрацията и дисциплината.

 

В.Х.: Впечатли ме високото ниво на професионализъм и дисциплина, проявено от всички. Многото софтуер, използван от щаба, за скаутинг. Огромното количество информация относно тактиката на отбора, подготвена от треньорите, възприемчивостта на играчите, нивото им на концентрация и изпълнението на детайлите дори в ситуации 5 на 0.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи