Най-емоционалните епизоди на ′Последния танц′


Номер 1 за българския баскетбол
Номер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетбол
11-05-2020 13:05 | BGbasket.com

Епизодите на "Последния танц", излъчени снощи от ESPN - 7 и 8 - се оказаха най-емоционалните до момента.


Те са белязани от смъртта на Джефри Джордан - бащата на Майкъл е застрелян. Което води до отказването на най-голямата звезда на баскетбола от спорта...

 


Ако помните НБА конспирациите, за които ви разказахме по-рано, една от големите такива бе именно за този момент.

 

Великите НБА конспирации


Първо името му е забъркано в убийството - според таблоидите проблемите на Майкъл с хазарта са довели до него. След това отказването му - най-голямото спортно събитие на годината - е обявено за "тайно наказание от Дейвид Стърн".

 

Покойният Стърн опровергава тези слухове, разбира се.


Джордан се отказва, защото иска да сбъдне мечтата на баща си - да бъде бейзболист. Епизод 7 ни прекарва през перипетиите на Майкъл на бейзболния терен, където не успява да стигне до Висшата лига, а сезонът е прекъснат заради стачка на играчите.

 

На този ден: Майкъл Джордан стана бейзболист

 

И малко по малко, Джордан се връща в залата, първо само за тренировки, но постепенно мисълта отново да играе баскетбол го завладява отново. "I′m back," е голямата реплика, написана лично от Майкъл.

 

Върнах се - думите, които съживиха спортния свят преди 25 години


Емоциите са много, епизод 7 завършва със сълзи на Джордан в настоящето, скрити от камерата.


Епизод 8 завършва с титлата на Булс след завръщането му, №4 за шест години, и кадър, запечатал се в съзнанието на всички гледали - Джордан на пода в съблекалнята, не успяващ да сдържи плача си.


"Това е за татко," казва Майкъл в залата и се прибира в съблекалнята, където се отприщва вълната от емоции.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи