Йовица Арсич: За последните десет сезона не съм имал толкова контузени и болни


Йовица Арсич: За последните десет сезона не съм имал толкова контузени и болни
(сн. balkan-basket.com)
11-05-2021 22:57 | Мария Маринова

Балкан не успя да защити титлата си в Националната баскетболна лига и ще играе в серията за бронза след нова загуба от Левски Лукойл днес, а след мача старши треньорът Йовица Арсич направи и анализ на представянето на „зелените“ до момента:

 

Стигна се до загубата, защото имахме проблеми с високите играчи, които получиха интересни фаулове. Като не си с най-добрата петица, не играеш стандартни неща. Много импровизации имаше. Може би липсваше енергия при някои състезатели. Измориха се, защото сме в съкратена ротация. Станимир Маринов пак излезе да помогне, но вчера не можеше тренираше, защото имаше проблем с гърба. Целият сезон сме така с милион проблеми. Дребни неща, но всичко това влияе в един момент да не даваш най-доброто от себе си. Това нещо малко не ни достигна да се преборим и за пети мач.

 

Няма смисъл много да коментирам съдиите. Като свърши сезонът и вече не съм треньор на Балкан, мога да ви разказвам много дълги истории, но сега трябва да свършим сезона по най-добрия възможен начин. Това за нас е да се фокусираме за мачовете с Академик Пловдив и да се опитаме да станем поне трети. Много е лесно да намерим мотивация, на никой не му се играе баскетбол да пада, по-добре да си трети, отколкото четвърти, колкото и да не ни харесва. Щеше да е много тежко, ако утре играехме. Имаме една седмица да помислим върху нещата. Няма да е лесно, но ние със сигурност трябва да направим всичко възможно да победим Академик.

 

Мога да говоря за съдии след сезона, защото тогава няма да може да ме наказват. Договорът ми с Балкан свършва. Нямам договор. Не знам какво ще стане догодина. Като не съм треньор в клуба, тогава мога да коментирам нещата свободно.

 

Не съм доволен от сезона, защото цяла година нямаме Станимир Маринов, който трябваше да е основна част. Всички знаете как изглежда, когато е здрав. Без него този отбор имаше много проблеми в организацията. На моменти приличахме на добър отбор, но това не беше достатъчно дълъг период, за да са доволни феновете. Не съм доволен, че не бяхме заедно с фенове, което е много важно. Основно предимство на нашия клуб е това, че имаме най-добрите фенове в страната. Въпреки че нощните заведения са пълни, те не могат да са тук, дойдоха да ни подкрепят. Благодарен съм, че те направиха всичко възможно, дори в тези условия да ни помогнат, но щеше да е много по-лесно, ако са тук в залата.

 

В последните десет сезона общо не съм имал толкова контузии и болни, колкото в този. Не знам какви неща ни се случваха, просто знам, че и другите отбори имат проблеми, но при нас беше прекалено много. Не успяхме да се преборим с всички тези проблеми.

 

Доволен съм как се представихме като резултат в евротурнирите, защото с този бюджет повече не можехме повече да направим. Във вътрешното първенство със сигурност трябваше да изглеждаме много по-добре. Във всеки мач, в който играеш, излизаш, за да победиш. Ако трябва да избираш дали да си трети или четвърти, каква повече мотивация трябва? Всеки път се играе да се побеждава и да се класираш, колкото може по-добре. Няма никаква дилема. И на мен не ми се иска да съм четвърти със сигурност. Колкото и да ми се иска да съм шампион на България, в този момент трябва да мислим за мачовете с Академик и да зарадваме феновете поне с добра игра.”

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Йовица Арсич
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи