220 деца участваха в турнирите в памет на легенди


220 деца участваха в турнирите в памет на легенди
(сн: BGbasket.com)
11-04-2022 09:01 | BGbasket.com

Рекорден брой деца, родени след 01.01.2012 година, участваха в памет на две от легендите на баскетбола Румен Пейчев и Красимира Гогова. Двубоите се проведоха през уикенда в спортната зала на частното училище "Свети Георги", където малчуганите бяха посрещнати от домакините и организатора при изключително професионални условия.

 

В съботния най-топъл ден от началото на годината битка между двата коша водеха представители на 8 клуба - столичните Шампион 2006, Локомотив, Славия, Спортни таланти, ботевградският Балкан, Рилски спортист от Самоков и дебютантът в надпреварата Миньор от Перник, където възраждат доста успешно мъжкия баскетбол напоследък.

 

Всяко дете получи своя медал, като наградите дойдоха от ръцете на селекционера на националния мъжки отбор Росен Барчовски и сина на Румен Пейчев - Васил, който също е бивш баскетболист. Турнирът се проведе за четвърти път.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ ТУРНИРА В ПАМЕТ НА РУМЕН ПЕЙЧЕВ

Точно 98 момичета от 6 клуба от пет града на България пък в неделния ден поставиха рекорд за брой участници в този пол в третата надпревара и втора на името на Красимира Гогова.

 

Берое от Стара Загора, Тони 7 от Сливен, Монтана, Рилски спортист от Самоков и столичните Локомотив и Шампион 2006 получиха своите медали, купи, торбички с подаръци от президента на баскетболната федерация Георги Глушков, бившата националка и европейска клубна шампионка с екипа на Левски Красимира Банова, селекционера на женския национален отбор Стефан Михайлов и бившите национали Георги Давидов и Йордан Бозов.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ ТУРНИРА В ПАМЕТ НА КРАСИМИРА ГОГОВА

Турнирите се проведоха с помощта на София-Европейска столица на спорта. Организатор е управителят на „Фрий Медиа Груп“ ООД Тодор Иванов.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Румен Пейчев, Красимира Гогова
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи