Алекс Симеонов: Ключовото за плейофите ще бъде да сме здрави


Алекс Симеонов: Ключовото за плейофите ще бъде да сме здрави
(сн: НБЛ)
11-04-2022 21:30 | Макс спорт 2

Нов дабъл-дабъл за успех на Рилски спортист записа Алекс Симеонов, този път в дербито с Балкан.


"Второто полувреме играхме по-концентрирано. Техните нападения имат много движение. Ние доста често лимитираме съперниците в трета и четвърта част. Радващо е, че го направихме, ситуацията бе трудна и се извадихме, и това е добре, показва, че отборът има характер. Те овладяват борбата и директно изкарват, откакто е дошъл Джоунс, не търсят гардовете, така им се отваря играта. Радващо е, че се държахме в мача и при тяхната стрелба от тройката - 50%. Отборите правят скаутинг, гледат ни, нормално е да знаят как играем вече."

 

Темата за лидерството, засегната от Небойша Видич и липсата на такива фигури в Балкан, Симеонов коментира така: "Мисля, че треньорът на Балкан е бил афектиран и емоционален в тези думи. Рори и Маркс са техните лидери по мое мнение. Що се отнася до единоборството с Димитър Димитров - Митко е много добър играч, видя се присъствието му."


"Баскетболът е отборен спорт, и за да вкарам аз някой трябва да ми помогне, това печели мачове, не индивидуалните действия."


"Миналата година не бяхме здрави за финалите. Тази година имах спадове и добри игри, но ще е ключово да са здрави всички играчи. Ако някой му липсва важен човек от ротацията в серия от 5 мача ще тежи много."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи