Шоутайм се класира за полуфиналите на Изток


Шоутайм се класира за полуфиналите на Изток
(сн. ББЛ)
29-04-2022 21:06 | BGbasket.com

Шоутайм се класира за полуфиналите в регион Изток на ББЛ А група. В среща, изиграна тази вечер в залата на Икономическия университет във Варна, тимът се наложи над Шабла с 90:74 и с 2-0 затвори серията в своя полза.  Съперник на победителите днес в следващия етап на плейофите ще бъде ИУ.

 

Баскетболистите на Кирил Петров дръпнаха с няколко точки още в началото и въпреки че опонентът им за кратко поведе, след много силни финални минути на частта те се откъснаха с 30:19. Вторият период вървеше доста по-равностойно, а преди почивката Шабла намали за 38:46.

 

Разликата падна до 5 точки след паузата, но преди последната четвърт предимството отново бе за Шоутайм – 64:55. Авансът на варненския тим достигна 19 точки в оставащото време и той нямаше проблем да спечели убедително.

 

Красимир Димитров бе най-резултатен за победителите с 22 точки и 9 борби. По 20 точки отбелязаха Берк Мехмед и Александър Иванов, а Никола Николов се отчете със 17 точки и 9 асистенции.

 

За Шабла Ивайло Тодоров бе над всички с 23 точки и 11 асистенции. Илхан Арабаджиев реализира 16 точки, с 15 и 12 борби е Мирослав Богданов, а дабъл-дабъл записа и Лъчезар Йосев – 14 точки и 11 борби.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ШАБЛА - ШОУТАЙМ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ББЛ А ГРУПА-МЪЖЕ, ИЗТОК, ЧЕТВЪРТФИНАЛИ, СЕЗОН 2021/2022

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ББЛ
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи