Черно море е полуфиналист след здраво дерби с Академик, победи за Левски и ЦСКА


Черно море е полуфиналист след здраво дерби с Академик, победи за Левски и ЦСКА
(сн. facebook.com/pg/chernomoreticha)
23-07-2020 21:19 | BGbasket.com

Черно море Тича се класира за полуфиналите на Държавното първенство за юноши U19, на което е домакин. В дербито от група B тимът се наложи над Академик София с 92:80 след много обрати. ЦСКА записа първи успех на шампионата, докато победа днес записа и вечния съперник Левски. Вторият отбор, който ще продължи към фазата на елиминациите, ще стане ясен след изиграването на утрешните мачове. При успех на „сините“ срещу Академик, те ще продължат напред. Тимът на Мирослав Ралчев пък се нуждае от задължителен успех в този двубой, за да се класира, както и на загуба на Доростол от Черно море. При победи за Академик и Доростол утре, ще се получи тройна въртележка между тези два тима и Левски,като тогава ще има значение точковата разлика в мачовете.

 

Левски записа най-убедителната си победа на шампионата, след като надви Черноморец с 95:60. След размяна на кошове в началните минути, столичани взеха инициативата. Те завършиха частта със серия от 18:2 и след първата част имаха преднина от 18 точки. Мерникът на Левски рядко изневеряваше, докато съперникът му успя да вкара само една тройка за първото полувреме и на почивката тимът от София бе напред с 55:27. Символичните гости продължиха да поддържат много висок процент при стрелбата под коша и след паузата, като преди заключителната четвърт разликата вече водеха с 81:36. Черноморец спечели последната част, но на практика вече мачът се доиграваше.

 

Слав Георгиев бе най-резултатен за успеха с 19 точки, 18 има Томислав Минков (7 борби), със 17 е Виктор Германов. Теодор Николков вкара 12 точки, по 10 добавиха Деян Станчев и Иван Павлов. За Черноморец Томас Читадзе се отчете с 16 точки, 12 има Мартин Чоков, а с 10 е Мартин Петров.

 

Доростол сериозно измъчи ЦСКА, но „червените“ записаха първи успех на шампионата, побеждавайки съперника си със 78:74 и общо 13 вкарани тройки. Столичният тим излезе напред с 25:18 след десет минути игра, но силистренци започнаха силно втората четвърт и стигнаха до пълен обрат, като на почивката армейците все пак успяха да си върнат водачеството за 41:40. След паузата ЦСКА поддържаше крехък аванс, но без да успее да се откъсне, като последната част започна при 62:56. В оставащото време Доростол няколко пъти смъкваше разликата на 2 и 4 точки, но не успя да се възползва от шансовете си и загуби.

 

Дабъл-дабъл за победителите от 22 точки и 17 борби записа Емилиян Грудов. Виктор Маргаритов и Деян Юруков са с по 14 точки, Мартин Русев се отчете с 11 точки и 9 борби. За съперника над всички с 21 точки бе Елизар Кръстев, по 13 точки и 11 борби имат Емил Михалев и Траян Русев. Димо Хърватев отбеляза 11, а 10 има Валентин Добрев.

 

В дербито от групата Черно море Тича надви Академик София с 92:80 след по-стабилно присъствие в подкошието. Двата тима дадоха заявка за здрав сблъсък още от началните минути, в които разликата не надхвърляше повече от 4 точки, а след първата част резултатът отново бе равен – 28:28. Малко след началото на втория период последваха силни минути баскетболистите на Мирослав Ралчев, които поведоха с 48:38 след добри изяви на Дамян Минков, Николай Иванов и Динко Христов. „Моряците“ все пак успяха да свалят част от разликата и на почивката изоставаха с 45:50, като 20 от точките им бяха вкарани от Мартин Йорданов.

 

Академик поддържаше крехък аванс след паузата, но преди последната част домакините обърнаха за 71:70. Напрежението през тази част обаче бе в повече, като Спас Натов бе директно дисквалифициран и трябваше да напусне пейката на варненци и залата. Подемът в играта на Черно море продължи и през последната част, играчите на Академик загубиха концентрация и разликата в полза на домакините стана 11 точки, като те не изпуснаха преднината си до края.

 

Мартин Йорданов записа 28 точки, 7 борби и 5 асистенции за победителите. Силно се включи и Михаил Молдов с 23 точки и 7 борби. Берк Мехмед вкара 12 точки, по 11 имат Любомир Керемедчиев и Иван Спиров. За Академик най-резултатен с 26 точки бе Николай Иванов, Динко Христов отбеляза 22, с 16 и 7 борби е Дамян Минков, а Красимир Маринчевски завърши с 13.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧЕРНОМОРЕЦ U19 - ЛЕВСКИ U19

 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ДОРОСТОЛ U19 - ЦСКА U19

 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА U19 - АКАДЕМИК СОФИЯ U19

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА ЮНОШИ U19

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ГРУПИТЕ НА ФИНАЛИТЕ ЗА ЮНОШИ U19

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА ЮНОШИ U19

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА ЮНОШИ U19

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Финали за юноши U19
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи