Без повече чудеса - злато №16 за САЩ от Олимпийските игри


Номер 1 за българския баскетбол
Номер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетбол
(сн: FIBA)

07-08-2021 07:40 | BGbasket.com

САЩ успя да завоюва отново, за четвърти пореден път и общо 16-ти в историята си олимпийска титла при мъжете, след 87:82 срещу Франция във финала в Токио 2020.

 

Франция влезе в мача за първа титла в историята си, като единствен непобеден отбор до момента в турнира, след като в първата среща от него победи именно американците. "Петлите" не бяха и далеч от това да постигнат мечтата си, няколко пъти наваксвайки двуцифрено изоставане, но в края САЩ отново постигна своето.

 

Награждаване не се състоя след финала, тъй като мачът за бронза - Словения - Австралия - е по-късно днес и след това ще се дадат всички награди.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА


Макар и с малко, САЩ води почти през цялото време, с изключение на самото начало на финалната среща и още малко моменти от първия период.


В края на първото полувреме разликата бе скочила за първи път до двуцифрени размери, но силна серия върна французите до 39:44 в паузата.


За пореден път третата част реши всичко за САЩ, като в нея авансът на американците стигна 14 точки. Най-голямата разлика в мача се оказа и достатъчна, въпреки че Франция продължи битката до последната секунда.


В средата на последния период европейският състав скъси до три точки изоставането си, но САЩ отговори с няколко поредни коша и пак дръпна.

 

В последната минута Еван Фурние върна надеждите, а американците пропуснаха от наказателната линия да успокоят нещата. Франция се върна до три точки пасив с 8 секунди до края, но времето се оказа твърде малко за ново чудо. Кевин Дюрант подпечата успеха от фаула за крайния резултат.


Дюрант повед своите с 29 точки за 35 минути, с 6 борби на сметката си. Джейсън Тейтъм отбеляза 19 със 7 борби, по 11 вкараха Джру Холидей и Деймиън Лилард.


Руди Гобер вкара 16 с 8 борби, но пропусна цели 7 наказателни удара в двубоя, а накрая излезе за пет лични нарушения в последните секунди.


16 вкара и Фурние, но и той пропусна доста стрелби. 13 реализира Гершон Ябуселе, 12 - Нандо дьо Коло със 7 асистенции и 5 борби.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ФРАНЦИЯ - САЩ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ОЛИМПИЙСКИ ТУРНИР - МЪЖЕ, ТОКИО 2020
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИЙСКИ ТУРНИР - МЪЖЕ, ТОКИО 2020

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИЙСКИ ТУРНИР - МЪЖЕ, ТОКИО 2020

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Токио 2020
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи