Шумен спусна завесата на редовния сезон в НБЛ с успех над Черно море


Номер 1 за българския баскетбол
Номер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетбол
(сн: НБЛ)

26-04-2022 20:44 | BGbasket.com

Шумен спечели с 66:58 последния мач от редовния сезон, срещу Черно море Тича.

 

Мачът бе последен и за двата отбора за сезона, тъй като на девето и десето място те не се класираха за плейофите. Последен двубой в своята кариера изигра Веселин Георгиев - капитанът на Черно море Тича.


Очаквано мачът бе много равностоен, като още първата четвърт мина през няколко обрата и завърши при пълно равенство - 14:14.


Нищо не се промени и във втората част, в която отново имаше няколко смени на водачеството. Шумен вкара последните четири точки за полувремето, за една аванс на почивката - 35:34.


Шумен започна много по-добре след подновяването на играта, като стигна до преднина от 8 точки в няколко момента, но силен завършек на Черно море с поредни тройки възстанови дистанцията от една-единствена точка. Последният период стартира при 52:51 за домакините.


В тези решителни десет минути имаше много спирания на играта заради нарушения и грешки. Шумен все пак успяваше да стои напред минимално, а пет минути преди сирената излезе с 5 аванс.


Преминаха близо две минути без нито една реализирана точка и за двата тима, а Виктор Серафимов увеличи преднината на домакините на 7, с под три минути до финала.


След таймаут варненци отново не успяха да реализират и получиха още три точки, което на практика сложи точка на спора.


Така за седем минути и половина, в които Черно море не отбеляза, Шумен заключи у дома успеха в мача след серия от 12-0.


Последните точки бяха за гостите от наказателната линия и дело на Лъчезар Тошков.


Именно Тошков бе най-резултатен с 14 точки за Черно море, 13 добави Михаил Молдов, 11 - Мартин Коцев.


За Шумен, който е 3 от 3 срещу Черно море и завършва с четири победи първия си сезон обратно в НБЛ, 18 вкара Георги Кендеров. 16 допълни Александър Милов и 13 - Константин Паисиев, а Деян Биелич завърши с 2 точки и 16 борби.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ШУМЕН - ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи