Лъчезар Коцев: Време е в София да има силен женски отбор


Лъчезар Коцев: Време е в София да има силен женски отбор
(сн. БФБ)
22-05-2022 12:09 | Мария Маринова

Време е в София да има силен женски баскетболен отбор. Такова мнение изрази президентът на Шампион 2006 и треньор в клуба Лъчезар Коцев. Дни, след като тимът му отново взе златото при девойките U19, той говори пред BGbasket.com за изминалия шампионат, както и за предстоящото европейско първенство при жените U20. Коцев ще води отбора при завръщането в Дивизия А, където ще имаме за съперници Испания, Полша и Литва. Ето какво сподели той:

 

-  Със сигурност сте доволен, че защитихте титлата си при девойките, но какво е мнението Ви за самото представяне на отбора Ви?

 

- Да, много съм щастлив от това, което направихме. През последните години нямам спомен да е имало дубъл от един отбор в първенствата за девойки до 19 години. Мисля, че това е истинско златно поколение. През годината минахме през доста трудни периоди, поздравявам Ирена Колева, че успя да поеме и вземе най-доброто от момичетата. Поздравления и за целия отбор за отношението им и затова, че вярваха и изпълниха всеки един детайл. Изказвам благодарност на Марин Яцински за насоките и подготовката,  която успяхме да направим особено в последния месец. Тук трябва да спомена и един човек който е бил с мен през всичките тези години – голяма признателност на г-н Тодор Дочев и аптеките, наш спонсор. В тези трудни времена такива личности са рядкост. Тук е мястото да спомена и да помоля – време е София да има силен женски отбор. Нека работим в тази посока, всяка помощ е добре дошла!

 

- Каква беше конкуренцията спрямо миналата година, когато отново спечелихте трофея?

 

- Отборите бяха много по-различни от тези миналата година, както и стилът им на игра. Смятам, че ние играхме баскетбол, който се практикува в жени и показахме доста красива и атрактивна игра и двете фази. Отборите се бяха постарали да са максимално подготвени.

 

- Доволен ли сте от нивото на турнира с оглед на предстоящото европейско първенство?

 

- Мисля, че нивото е по-ниско от миналите години, но това е във всички възрастови групи. Виждам го и в мъжката част. Ние всички трябва да се замислим дали е толкова важно да сме шампиони на 12, 13, 14, 15 години или да изкараме високите деца от под коша, да ги научим да дриблират,  подават и стрелят от разстояние. Титлите след това ще дойдат сами.

 

-  Кога започвате подготовка за европейското и как ще протече тя?

Подготовката започва в началото на месец юни. Ще проведем основната част  в Чепеларе. Оттам ще изиграем серия контроли с Румъния в България и ще гостуваме на Италия и Гърция.

 

Какво е мнението Ви за съперниците?

 

- Групата е изключително тежка. Надявам се всички момичета да са безкрайни мотивирани и да покажат най-доброто от себе си.

 

-  Колко голямо предизвикателство ще е завръщането в Дивизия А и какви цели ще поставите пред отбора?

 

- Огромно предизвикателство, огромна емоция за всички нас. Целите са ясни: агресивен, бърз и атрактивен баскетбол, както и запазване на мястото в Дивизия А.

 

- Подкрепете ни и като се абонирате за канала ни в YouTube


 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Instagram


Тагове: Финали за девойки U19, Лъчезар Коцев, Шампион 2006, България U20 (жени)
BGbasket.com има нужда от Вас, за да продължи да съществува

Подкрепете BGbasket.com


Comments
betway
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи