Рилски спортист се пребори за бронза при момчетата U16 след драма в Ботевград


Номер 1 за българския баскетбол
Номер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетбол
(сн. Николай Христов)

15-06-2022 14:41 | Мария Маринова

Рилски спортист спечели бронзовите медали в Държавното първенство по баскетбол за момчета U16. В малки финал днес тимът постигна драматична победа срещу Дунав Русе с 69:65. Двубоят предложи много обрати, а победителите наваксаха изоставане от 15 точки в хода на срещата, за измъкнат успеха в края.

 

В спор за трофея в тази възраст за трета поредна година един срещу друг ще се изправят Балкан и БУБА Баскетбол.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

Двубоят започна изключително оспорвано, като двата тима многократно си разменяха водачеството. Нито един от тях обаче не успя да се откъсне с голяма разлика, а след десет минути игра отборът от Самоков водеше с 20:18 след 8 точки на Антонио Гелов. За русенци силно стартира Теодор Трифонов с 11.

 

Баскетболистите на Веселка Тодорова демонстрираха по-точен мерник през втория период и поддържаха крехък аванс. Повечето им грешки обаче така и не позволиха да увеличат значително преднината си и на почивката Дунав обърна за 35:33.

 

Отборът на Николай Николов обаче започна много силно след паузата. Воден от Емил Найденов, тимът направи серия от 15:2 се откъсна с 50:35. Две тройки на Антонио Гелов заличиха част от изоставането на неговия тим. Последва размяна на кошове, а преди последната част русенци водеха с 58:49.

 

В заключителната четвърт настъпи подем в играта на Рилски спортист и пет минути преди края тимът обърна за 62:60, след като опонентът му бе вкарал само един кош за това време. До края и двата отбора правеха доста пропуски, но този от Самоков успя да удържи преднината си и да спечели.

 

Антонио Гелов и Дамян Николов вкараха по 16 точки за победителите. Калоян Лозанов отбеляза 15 точки, с 13 и 18 борби е Пламен Марков.


За Дунав по 16 точки имат Емил Найденов и Теодор Трифонов (13 борби и 7 грешки). С 12 е Иван Живков.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ДУНАВ РУСЕ U16 - РИЛСКИ СПОРТИСТ U16

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ФИНАЛИТЕ ПРИ МОМЧЕТАТА U16, СЕЗОН 2021/2022

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА МОМЧЕТА U16, СЕЗОН 2021/2022

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА МОМЧЕТА U16, СЕЗОН 2021/2022

 

ВСИЧКИ МЕДАЛИСТИ ПРИ ПОДРАСТВАЩИТЕ В МЪЖКО НАПРАВЛЕНИЕ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Финали за момчета U16
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи