Юноша на БУБА участва на камп в академията на Пау Гасол


Номер 1 за българския баскетбол
Номер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетбол
(сн. Pau Gasol Academy by Santander)

07-07-2022 19:22 | BGbasket.com

Баскетболистът от школата на БУБА Баскетбол Иван Димитров участва в камп в Барселона, организиран от академията на легендата на испанския и европейския баскетбол Пау Гасол. Събитието започна в неделя и е с продължителност една седмица.

 

Благодарение на доброто представяне в Европейската младежка лига (ЕМБЛ) през сезон 2021/2022 г., както и показания прогрес в сравнение с предишни години, 16-годишният юноша бе предварително избран да бъде част от програма Rising stars (изгряващи звезди) на академията на Пау Гасол.

 

В програмата участват 36 деца, които са селектирани на база показани умения и постигнати резултати. Програмата има за цел да подпомага подрастващи между 15 и 19 г. от цял свят, като предоставя възможности за развитие на техните професионални кариери и възможности за академично обучение в Европа и САЩ.

 

По време на кампа баскетболистите придобиват знания и умения за правилно хранене, баскетболна техника и индивидуални и отборни тактически действия. Те се научават как да реагират адекватно в психологически аспект на предизвикателствата, пред които се изправят по време на учебно-тренировъчния процес и състезания.

 

Цялата седмица е запълнена с различни лекционни и практически сесии, които се провеждат от професионални треньори от АСВ и Евролигата, включително мастер класове с Пол Гасол, Карлес Дуран и други.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи