Бранко Миркович се завръща в Рилски спортист


Бранко Миркович се завръща в Рилски спортист
(сн. rilskibasket.com)
29-06-2022 16:34 | rilskibasket.com

Един от любимците на самоковската публика Бранко Миркович се завръща в Рилски спортист. Сърбинът ще бъде тясно свързан с треньорския екип в клуба и ще бъде натоварен с мениджърски функции в организацията.

 

Бранко Миркович подписа за първи път с Рилски спортист като състезател през 2007 година, като за кратко време се превръща в един от най-постоянните играчи на отбора в продължение на два сезона. Средната му резултатност беше 12,7 точки на мач. Доброто му представяне не остана незабелязано от Лукойл Академик и гардът заигра в при "студентите" през 2009 година. С този тим Миркович стана шампион на България, след което последва трансфер в босненския Игокеа.

 

През 2011 година гардът, който има и български паспорт, отново подписа с Рилски спортист и помогна на отбора да завърши на трето място в шампионата, след което игра за беларуския Цмоки Минск, румънския Орадея, естонския БК Калев и др.

 

Бранко Миркович има мачове и за българския национален отбор. Гардът е и член на Залата на славата на ВТБ лигата, където остави ярка следа след седем сезона с екипите на Цмоки Минск и БК Калев.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Рилски спортист, Бранко Миркович
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи