Нови геройства на Везенков, но Олимпиакос се предаде пред Панатинайкос


Нови геройства на Везенков, но Олимпиакос се предаде пред Панатинайкос
(сн. Olympiacos B.C./Facebook)
27-10-2024 22:00 | BGbasket.com

Александър Везенков и Олимпиакос претърпяха първо разочароване през новия сезон в елита на Гърция. Българинът и неговите загубиха в дуела на вечните съперници, след като отстъпиха пред Панатинайкос със 71:78 в среща от четвъртия кръг, изиграна в Двореца на мира и дружбата

 

По този начин срещу името на селекцията, водена от Йоргос Барцокас, вече личат три победи и една загуба. Следващият мач за Везенков и компания в шампионата на южната ни съседка ще бъде на 3 ноември (неделя), когато ще имат визита на АЕК Атина

 

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Olympiacos B.C. (@olympiacosbc)

 

 

Спортист №1 на България за 2022 и 2023 година за пореден път бе поставен в стартовата петица, като бе над всички за "червено-белите". Българският национал влезе в обувките на топреализатор и не бе далече от дабъл-дабъл за тима от Пирея, но това не предотврати грешната стъпка. Крилото се отличи с 19 точки, 7 борби, 1 асистенция и 1 чадър за 34 минути, прекарани на паркета. При стрелбата си той бе 4/4 от средна дистанция, 2/7 отвъд дъгата и 4/4 от линията за изпълнение на наказателни удари. 

 

Заявката за зрелище започна да се изпълнява още в откриващите минути, в които размяната на краткотрайни серии се запълниха в запазена марка, за да поставят двата отбора 23:23 в края на встъпителния период. Тенденцията се запази и при откриването на следващата десетка, но гостите имаха други намерения, които осъществиха и по този начин се прибраха в съблекалнята при 48:38 в своя полза.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Olympiacos B.C. (@olympiacosbc)

 

 

„Зелените“ съумяха да запазят стабилността си в офанзивен план, за да останат на лидерската позиция и да се сдобият със 7-точков актив след 30 минути игрово време. Интригата започна да се изпарява в заключителната четвърт, в която „детелините“ си върнаха двуцифреното преимущество. „Червените“  намериха известни сили да атакуват обрата в края, но отборът от Атина на бърза ръка ги отказа от тези мечти и до финалната сирена не погледна назад.

 

Еван Фурние остави на сметката си 15 точки и 6 асистенции за тима от Пирея. Моузес Райт се разписа с 14 точки.

 

Кендрик Нън нямаше спиране за „детелините“ с 25 точки, включително и с 6 снаряда. Лоренцо Браун се отличи с 18 и 7 борби, Матиас Лесор реализира 10.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Александър Везенков, Олимпиакос, Панатинайкос
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи